Er zijn heel veel kinderboeken en in de kinderboekenweek hebben we extra voorgelezen voor de kinderen. Helaas is de Kinderboekenweek afgelopen.

Voorlezen

Er zijn genoeg leuke kinderboeken die je voor je kind kan voorlezen.

Samen met je kind op de bank een verhaal lezen en plaatjes bekijken. Voorlezen is gezellig, belangrijk voor de taalontwikkeling en het stimuleert de fantasie van je kind. Hier handige tips voor peuterboeken voorlezen.

Voorlezen is gezellig en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van je kind. Naast het uitbreiden van de woordenschat en leren hoe een zin is opgebouwd, put je kind uit zijn ervaringen en spreekt hij zijn fantasie aan. Je peuter vindt het fijn om in boekjes herkenbare situaties tegen te komen. Dat geeft houvast, bijvoorbeeld als het verhaaltje gaat over een kind dat ook bang is in het donker. Of over iets simpels en dagelijks als een kind dat ook zijn tanden poetst voor het slapen gaan.

Voorlezen is in elke ontwikkelingsfase belangrijk. Leerzaam, maar bovenal is het een moment van rust en aandacht. Ook kun je aan de hand van het verhaal en de vragen die je stelt ontdekken wat je kind bezighoudt. En misschien kun jij daar weer mooi op inspelen door een boek te zoeken dat daarover gaat.

Lezen

Wil je samen met je kind lezen? Om te leren lezen is het belangrijk dat kinderen leren welke klanken bij de letters horen (de klank-tekenkoppelingen).
Daarna leren kinderen korte woorden lezen. Het gaat om woorden met een klinker en een of twee medeklinkers, zoals: ik, vis, kam, jas, enz. Vervolgens leren kinderen ook langere woorden lezen.

Kinderboekenweek 2019

Anna Woltz zal het Kinderboekenweekgeschenk voor de 65ste Kinderboekenweek schrijven. Tijdens de Kinderboekenweek 2019 krijg je haar boek cadeau als je voor € 10 aan boeken koopt. André Kuipers en Natascha Stenvert maken samen het Prentenboek. Deze is tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,15 te koop in de boekhandel.

Reis mee!

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt!

Voor meer foto’s zie hier.