Samen buitenspelen op het kleedje, het weer is heerlijk en jong en oud spelen gezellig samen. Heerlijk, de kinderen kunnen bijna de hele dag buitenspelen. en dat vinden de kinderen het aller leukst.

Lekker met hun vriendjes en vriendinnetjes bezig zijn met verschillende dingen. Bv op het krijtbord tekenen of lekker met de baby’s liggen of spelen op het kleedje.

Jillz Kinderdagverblijf vind het belangrijk dat kinderen naar buiten gaan, zodat ze lekker kunnen fietsen, klimmen, ballen, glijden, rennen en onderzoeken.

Krijtbord

Het krijtbord is erg in trek bij de kinderen. Met verschillende kleurtjes krijten ze het hele bord vol met allerlei leuke dingen. soms zijn het mooie strepen en rondjes maar soms zijn het ook mooie andere dingen. De kinderen maken ook vaak het bord zelf schoon met een doekje. Dat vinden de kinderen ook al erg leuk om zelf te doen.

Buiten zijn en buiten spelen is heerlijk. Lekker rennen, klauteren, graven in de zandbak, spelen in het groen. Ruimte om te ontdekken en te beleven.  Ook als het weer minder mooi is, gaan we naar buiten om een frisse neus te halen.

Buiten ontdekken

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken, hun wereld te vergroten. Buiten spelen is  goed voor de motorische, cognitieve, sociale en mentale ontwikkeling van je kind. Afstanden inschatten, eigen grenzen bepalen bij het klimmen of over muurtjes lopen; allemaal vaardigheden die het hele leven van pas kunnen komen.

Natuurbeleving

We zien hoe alles groeit en bloeit. Ontdekken welke kleine beestjes in de tuin leven. En hebben ons eigen moestuintje. We ervaren wisselende seizoenen met regen, sneeuw of een lekker zonnetje. Samen met de kinderen kijken we hoe bomen, bloemen veranderen in kleur en geur.

Buiten en bewegen zijn gezond

Buiten bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. De buitenruimtes zijn ingericht voor elke leeftijd. Zo kunnen de kinderen elkaar ontmoeten om samen te spelen, samen met de pedagogisch medewerkers buiten te zijn, etc. Het buiten spelen voorziet in verschillende (individuele) behoeften, zoals bijvoorbeeld ontdekken, terugtrekken, creatieve en motorische activiteiten. Af en toe leggen we ook de baby’s op een kleedje, dat vinden ze lekker zo in de buitenlucht.

Soms wordt je kind vies

Soms hoort bij buiten spelen nat en vies worden. Als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben, wordt het schoon blijven van kleren al snel minder belangrijk. We adviseren kleren die tegen een stootje kunnen en vies mogen worden. En natuurlijk regenlaarzen.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.