Regelmatig kliederen met verf. Zelfs de allerkleinste vinden dat super leuk om te doen. We proberen de kinderen verschillende materialen aan te bieden.

Verschillende materialen

Doordat we de kinderen verschillende materialen aanbieden kunnen de kinderen hun fijne maar ook grove motoriek ontwikkelen.

We bieden de kinderen bv zacht materiaal aan zoals watten, doekjes maar ook sponsjes. Maar ook scheerschuim. Bij harde materialen denken we meer aan klei. Maar we gaan ook verven met de kinderen. DAt mag met hun handen of met een kwast, dat ligt eraan met welk doel we de activiteit doen.

Kliederen en kinderen gaan altijd goed samen, lekker veel rommel maken! In combinatie met verf is dat natuurlijk extra leuk omdat er dan allerlei leuke kleurtjes bij komen kijken. Gelukkig bestaat er verf op waterbasis en was je dat zo weer van plekken af.

We doen onze activiteiten met alle kinderen dus ook met de allerkleinste.

Allerkleinste

Ook al zijn ze nog klein, leren we en doen we ook al activiteiten met de allerkleinste. We passen dan gewoon onze activiteit aan het kind aan. Sommige kinderen vinden het best spannend. Ook heb je kinderen die het maar vies vinden als hun handen onder zitten. Nee daar willen ze niks van weten. We bieden het wel aan maar als ze echt niet willen dan hoeft het niet van ons.

Dit keer hebben we voor Vaderdag een leuke stropdas voor de papa’s gemaakt. De allerkleinste mochten met hun handjes verven.