Om de kinderen meer bekend te laten maken met verschillende structuren hebben de kinderen knutselen met vilt. Jillz Kinderdagverblijf vindt het heel belangrijk dat kinderen verschillende structuren leren kennen. Dat kan stoffen zijn, maar ook bijvoorbeeld huishoudelijke materialen zoals een borstel, knopen, schuursponsjes. Daarom hebben we buiten een voelbord gemaakt.

Vooral kleine kinderen voelen vaak even over het bord en vinden het erg interessant. Daarom houden we ervan om te werken met verschillende materialen om zo hun creativiteit te ontwikkelen.      We knutselen daarom erg vaak met de kinderen. bij elk thema is wel een knutselactiviteit wat met een ander materiaal is gemaakt. We gebruiken ook wegwerpmateriaal zoals oude potjes, melkpakken of lege danootje toetjes. De kinderen worden daar heel creatief van.

Creatief

De kinderen vinden het erg leuk om een creatieve opdracht te doen. vooral als het weer slecht is, vinden de kinderen het leuk om iets te maken. Van de week hebben we bijvoorbeeld appelflappen gemaakt met appels die zelf geplukt waren. Maar ook een mooi potje geverfd van een oud jampotje die we hadden gekregen van ouders. Omdat we nu bezig zijn met het thema herfst kunnen we daar leuke activiteiten mee doen.

Herfst

Voor de thema herfst hebben de kinderen al verschillende leuke knutsel activiteiten gedaan. Steeds met verschillende materialen bieden we de kinderen iets aan, om zo met elke ander structuur om te gaan. Dit keer hebben ze op een plaatje waar een eekhoorn beukennootjes aan het verzamelen is versierd met vilt. De kinderen leren op deze manier ook op te gaan met lijm. Want de verschillende gekleurde viltstukjes worden geplakt.

Voor meer foto’s zie hier.