Vandaag gingen de kinderen koekjes bakken. Alle kinderen hebben heerlijk zandkoekjes gemaakt. Baken met kinderen is plezier voor meer.

Bakken met kinderen

De kinderen vinden het altijd gezellig om mee te helpen in de keuken. Vooral als ze het daarna nog lekker zelf kunnen opeten. Zelfgebakken koekjes, cupcakes of een taart versieren met gezonde producten. Bakken is een feest! De meeste kinderen zijn gek op zoet, maar je kan de heerlijkst creaties maken met gezonde producten.

1-2 jaar

Tijd voor het echte werk. Vanaf 1 jaar eet je kind gewoon wat de pot schaft. Ontbijt, lunch, avondeten en twee tussendoortjes. Stamppotten, pasta’s, soepen of een risotto, je kunt nu lekker variëren in de keuken. Je moet alleen wel blijven proberen en aanbieden aan de kinderen.

2-4 jaar

Peuter power! Peuters hebben brandstof nodig. Al dat springen, rennen, vallen en opstaan, kost namelijk energie. Gerechten vol vitaminen en juiste voedingsstoffen geven je kindje weer energie voor tien! Peuters zullen nu ook nee zeggen tegen eten wat ze eerst wel lekker vonden. Probeer het te blijven aanbieden, ook al is het maar een hapje of een stukje zo krijgen ze het toch naar binnen en leren ze het te eten.

Kinderrecepten

Ja kan dus lekker verschillende gerechten met je kinderen maken, variëren is goed en leert zo hun smaakpapillen te ontwikkelen.

slabakjes met mihoen en kip, gezonde spiesjes met bijvoorbeeld, komkommer, tomaat, appel augurk. Of groentefriet met kip en appelmoes dat doet het altijd erg goed en is nog leuk om te samen te maken.

Ook is het leuk om eerst appels te plukken in de Olmenhorst om daarna samen met je kinderen appelflappen of een appeltaart te maken. Gebruik dan geen suiker maar appelstroop voor een zoete smaak. De kinderen vinden het leuk om te doen maar het is ook heel leerzaam om dat samen te doen. Voor meer info zie hier.

Koekjes bakken vinden kinderen altijd erg leuk , daarom hebben wij vandaag gekozen voor zandkoekjes maar er zijn natuurlijk heel veel verschillende koekjes die je met je kinderen kan bakken, havermout koekjes, mais koekjes of boter koekjes.

Voor meer foto’s zie hier.