Koningsdag is op 27 april 2018 wordt groots gevierd in Groningen.

De kinderen hebben iets mooi gemaakt en geknutseld voor deze dag een koningsketting.

Koningsketting

voor Koningsdag hebben de kinderen allemaal een mooie koningsketting gemaakt. Met een oranje rondje mochten de kinderen iets moois maken, dat mocht getekend of met andre materialen zijn om te bewerken. Daarna hebben we een leuk touwtje opgemaakt zodat het een leuke koningsketting is geworden.

Morgen mogen alle ouders en kinderen weer verkopen op de Vrijmarkt.

Vrijmarkt

Morgen is er weer vrijmarkt iedereen mag zijn oude en nieuwe spullen verkopen. Het zal weer een dolle boel worden. Hopelijk is het wel droog en het liefst zonnig weer. Het oude dorp en de straten erom zijn weer helemaal afgezet en worden alleen toegankelijk voor lopend verkeer. Zo kunnen alle kinderen en mensen vrij overal lopen.

Groningen

Op vrijdag 27 april 2018 zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen.

Gemeente, provincie en Oranjevereniging hopen een groots en meeslepend feest te organiseren voor iedereen in Groningen. Samen met allerlei andere organisaties én de inwoners van Groningen willen wij heel Nederland laten zien dat we trots zijn op onze prachtige stad en regio.