Het is weer Koningsdag, en dat betekend feest voor alle kinderen, meisjes, jongens, jongeren, volwassenen en ouderen. Een feest voor iedereen jong en oud!

Kroon maken

De kinderen hebben voor Koningsdag een hele mooie oranje kroon gemaakt.

Ze hebben eerst de kroon gekleurd of geschilderd en daarna versierd met verschillende materialen. Het zijn hele mooie kroontjes geworden. Het ene kindje wilde plakken het andere kindje wilden schilderen alles kon, zolang jij het maar een mooi kroontje vindt worden.

Prinsen en Prinsessen

Met de kroontjes op zijn het net prinsen en prinsessen. De meeste meisjes zeiden dan ook dat ze die de hele dag het kroontje gaan dragen.

Ook de hele kleintjes hebben meegedaan om een kroontje te maken. Zij kregen met een beetje hulp een prachtige kroon door samen met een pedagogische leidster te verven. Zo leren we de kinderen op jonge leeftijd bijvoorbeeld al hun fijne motoriek te gebruiken.

Verkopen

Een aantal kinderen van Jillz Kinderdagverblijf gaan ook hun oude speelgoed verkopen. Ze gaan dan met hun broer of zus en ouders naar het oude dorp of in de Meent staan. Ze hebben al uitgezocht wat ze niet meer willen hebben. Een lieve knuffel, oude leesboekjes, baby telefoons. En sommige kinderen zeiden ook nog als iets niet verkocht is, geven ze het aan de baby’s van Jillz. Lief he!

Maar ze vertelde ook dat ze met hun centjes ook gingen kijken of zij nog iets leuks vonden om te kopen.

Voor meer foto’s zie hier.