Vandaar vieren we Koningsspelen 2021 met alle kinderen die er vandaag zijn. We gaan allemaal oud Hollandse spelletjes met de kinderen doen, zoals koekhappen, blikje gooien, schminken en nog veel meer.

Ook Jillz Kinderdagverblijf heeft meegedaan met Koningsspelen.

Koningsspelen, wat is dat?

Omdat bewegen zo leuk en belangrijk is, worden jaarlijks de Konings spelen georganiseerd: een sportief evenement voor kinderen op de basisschool.

Waarom heet het Koningsspelen?

De Konings spelen zijn bedacht door oud-tennisser Richard Krajicek en gestart toen Willem-Alexander (die heel sportief is!) koning werd.

Buitenactiviteiten

Door verschillende buitenactiviteiten voor de kinderen te organiseren hadden de kinderen dolle pret. Voorpret. Bijvoorbeeld met de gekleurde autobanden een parcourtje maken. De kinderen moesten dan van de ene band naar de andere band. Hinkelen, van de ene been op de andere been. Dat is nog best lastig als je klein bent.

Van start naar einde toe rennen. Dat konden ze heel goed, de ene ging natuurlijk harder en sneller dan de andere, maar wat een snelheid hebben kleine kinderen. De hele kleintjes mochten kruipen van het ene stukje naar het andere stukje. ja je kan er maar zo vroeg mogelijk mee beginnen.

Koningsdag

Voor aanvang van Koningsdag worden er op verschillende plekken op scholen Konings spelen georganiseerd. Dit wordt in eerste instantie alleen door basisscholen gedaan. Voor het spelen gaan ze dan eerst een goed ontbijt met elkaar nuttigen. Men ziet toch dat er nog veel kinderen ook in Nederland (niet) goed ontbijten. Door met elkaar te ontbijten, creëer je een saamhorigheid.

Maar ook wij als kleinschalig kinderdagverblijf vinden het een goed initiatief en doen er daarom aan mee. Samen met de kinderen hebben we leuke buitenspelletjes met de kinderen gedaan. Het weer was goed dus we konden bijna de hele dag buiten zijn.

Voor meer foto’s klik hier

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.