Koud weer

Het begint weer aardig koud te worden, De avonden worden langer en de dagen korter. Daarom hebben we weer de lichtjes buiten aan in de boom. Dat staat zo gezellig en de buurt vindt het ook leuk.De lichtjes doen we vanaf een uur of 5 aan tot laat in de avond. Daarna gaat hij vroeg in de ochtend weer aan tot een uur of half 9 zodat het op de donkere tijden aan gaat.

Sint Maarten

Het is vanavond ook Sint Maarten, de kinderen hebben daarom een mooie lampion gemaakt, voor als ze willen kunnen ze langs de deuren daarmee lopen. Veel plezier lieve kinderen. Ik vind het wel heel dapper als je met dit slechte weer en de kou naar buiten bent gegaan.

Kaarsen aan

Thuis gaan nu ook weer vaker de kaarsen aan, heerlijk en gezellig is dat. Maar wel oppassen dat je het niet aanraakt en dat het op een veilige plek staat voor de kinderen. Altijd in de buurt zijn of anders de kaars uitblazen. Je hebt verschillende kaarsen, grote of klein, ronde of lange. Voor elke gelegenheid is er een leuk kaarsje. Sommige reuken heel lekker.

Lichtjes aan

Het is daarom beter om met kleine kinderen geen kaarsen aan te doen, maar leuke lichtjes. Dat staat net zo gezellig en knus.

Als je het koud hebt kan je ook lekke een warme trui aan of lekker onder een dekentje zitten, dat geeft heel veel warmte af. De kou blijft tot maart/april 2020 wel aanhouden. Hopelijk krijgen we dan wel een heerlijk zonnetje en weinig regen. Dit is ook goed voor de natuur. Want nu is het weer helemaal van slag.

Voor meer foto’s zie hier.