Het wordt helaas weer kouder. We gaan dan nog wel buitenspelen, maar de kinderen willen dan niet zo lang buitenspelen omdat het kouder wordt. Het is dan erg fijn dat we gebruik kunnen maken van de gymzaal in de school het Palet zuid.

Gymzaal van de school Het Palet Zuid

Dat vinden de kinderen zo fijn, dat we gebruik kunnen maken van de gymzaal van het Palet zuid. Vooral met dit kouder worden is het fijn dat we met de bolder kan naar de school kunnen lopen en met de kinderen van de Lindenlaan ook lekker in de gymzaal kunnen rennen. Het weer blijft voorlopig kouder dus we zullen waarschijnlijk regelmatig met de kinderen naar de school gaan.

Kennis spelletjes

We leren met kennis spelletjes op spelenderwijze verschillende dingen, bijvoorbeeld de kleuren. Met de verschillende kleuren hoepels vragen we de kinderen en spring nu in de rode, de groene of allemaal bij elkaar. De kinderen vinden dat erg leuk om te doen en zo leren ze heel veel terwijl ze het niet door hebben.

Grove motoriek

Leren zitten, kruipen, lopen én straks hinkelen, zwemmen en fietsen. Je kind moet heel wat oefenen om straks al die motorische vaardigheden onder de knie te krijgen. Gelukkig kun je de grove motoriek spelenderwijs stimuleren.

Wat is grove motoriek?

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij onderscheiden we de grove en fijne motoriek. Bewegingen waarbij je het hele lichaam gebruikt vallen onder de grove motoriek, zoals kruipen, lopen, springen of gooien en vangen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: bijvoorbeeld tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Vooral het eerste jaar zijn er enorm veel motorische mijlpalen. Dat is ook niet zo gek: binnen een jaar verandert jouw kleine baby in een stoere dreumes, die kan staan en misschien zelfs al lopen.

Ontwikkeling grove motoriek

De bewegingen van je baby zijn in het begin grof en onbeheerst. Geleidelijk aan leert hij steeds meer gecontroleerde bewegingen te maken. Van zitten naar tijgeren, kruipen, staan en lopen. Later bouwt je kind zijn basale motoriek verder uit: hij gaat steeds beter rennen, springen en klimmen. Tegen de tijd dat je kind naar groep één gaat, kan hij verbazingwekkend veel: op een driewielertje rijden of misschien zelfs al fietsen zonder zijwieltjes, z’n eigen schoenen aantrekken, even op één been staan, een eenvoudige koprol maken en hinkelen (of iets dat erop lijkt).

Ontwikkeling grove motoriek per leeftijd

Wanneer leert je baby zitten, kruipen en lopen? En op welke leeftijd hinkelt je kind het huis door, zijn zwembandjes niet meer nodig, net als zijwieltjes? Zo verloopt de grove motoriek per leeftijdscategorie. Ook hiervoor geldt: elk kind doet alles op zijn eigen tempo. Het schema is dan ook bedoeld om je een idee te geven wat je per leeftijd ongeveer kunt verwachten.

Peuter

Rennen, klimmen en ravotten. Peuters zijn er dol op. Vooral buiten waar ze ongehinderd hun gang kunnen gaan. Je peuter kan nu misschien al op een loopfietsje fietsen en alleen van een glijbaan afglijden. Op één been staan, een trap oplopen, een koprol maken en over een boomstam lopen, leert hij ook in deze fase.

Voor meer foto’s zie hier.

Het Palet

Af en toe gaan we met de kinderen naar de kleuterschool. Het Palet bestaat uit 2 gebouwen, de kleuterschool en de bovenbouw. Het palet is een kleine, vertrouwde school. En biedt nu vanaf ongeveer 2,5 jaar tot ongeveer 12 jaar school aan.

‘Kleine school met groots onderwijs’
Zoals een kunstschilder op zijn palet de verf mengt en een kunstwerk maakt, zo maken wij met elkaar onze school, Palet Zuid. In al zijn diversiteit zijn we een kleurrijke school met veel persoonlijke aandacht. Zo geven we onderwijs aan onze leerlingen gericht op hun toekomst.

Geregeld contact tussen school en thuis vinden wij belangrijk. Open communicatie en betrokkenheid van ouders vinden we niet alleen prettig, maar ook noodzakelijk. Het gaat tenslotte om uw kind! Onze belofte: We begeleiden uw kind in het groot en ‘groots’ worden.

Meer informatie over deze basisschool in Amstelveen vindt u op de website van Het Palet Zuid. Of lees de brochure 5 redenen om voor het Palet Zuid te kiezen.

Brede school

Doordat Jillz Kinderdagverblijf ook samenwerkt met BSO Kindzijn en samen met het Palet vormen we met elkaar een brede school in het Keizer Karelpark.

Een brede school is een school, die meer dan alleen onderwijs verzorgt. De school kiest voor een bredere maatschappelijke functie. Dat doet ze samen met andere partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Zo kunnen ze de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en verrijken.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina