Dagelijks doen we de kring met de kinderen.Verschillende onderwerpen en activiteiten worden in de kring besproken met de kinderen.

Goedemorgen kinderen

In de kring worden eerst altijd even alle kinderen begroet en de leidsters ook, we vragen wie zit er naast je en hoe heet de persoon. Zo leren de kinderen elkaar goed kennen. Daarna vragen we welke dag het is en wat voor weer het is. Is het warm, koud, schijnt de zon of regent het. Zo proberen we op kind niveau de kinderen op speelsewijze meer over verschillende onderwerpen.

thema’s

Ook worden er kringgesprekken gevoerd over de thema’s die we doen of als er iets nieuws binnen is gekomen vertellen we hierover. Doordat we het dagelijks doen is het heel normaal geworden voor de kinderen en weten ze ook wat er gaat gebeuren en komt.

Peutergroep

De Peuterplus activiteiten zullen vaak in de middag plaats vinden tijdens een kringmoment op de groep. Elke keer wordt er een ander thema aangesneden. Tijdens de kring worden verschillende onderwerpen en voorwerpen besproken die passen bij het thema. Door de onderwerpen in een kring aan te snijden wordt er op een speelse en leuke manier meer aandacht en concentratie gevraagd van de kinderen.

Ook zullen er door de dag heen Peuterplus activiteiten aangeboden worden. Zo oefenen we elke ochtend het liedje over de dagen van de week en kijken we samen welke datum het is. Daarnaast gaan we met een aantal kinderen tellen. En helpen anderen met afruimen of koken. Ook tijdens het knutselen dagen we de peuters verder uit door te oefenen met knippen, prikken en de pengreep.