We maken een kringetje van jongens en van meisjes, we maken een kringetje tralala. De kinderen vinden het erg leuk. Vooral buiten spelen en dan leuke spelletjes doen vinden de kinderen erg leuk.

Buiten spelen

We proberen altijd twee keer buiten te spelen met de kinderen. De kinderen vinden dat altijd erg fijn. Buiten is het vrij en open en dat vinden kinderen altijd erg prettig. De kinderen kunnen van alles doen. Met de fietsjes fietsen, op de step of op de audi zitten. Maar ook in een echte speelauto zitten.

Ook hebben we nu verschillende attributen buiten dat de kinderen zelf kunnen bepalen waar ze zin in hebben, bijvoorbeeld krijten of in de zandbak zitten en heerlijke taartjes maken. Maar er kan ook fijn gespeeld worden met de autobanden of met het voelbord.

Maar naast deze activiteiten doen we ook samen met de kinderen spelletjes bijvoorbeeld een kringetje maken met kinderen die hier aan mee willen doen en dan een liedje zingen.

Heel vaak geven de kinderen zelf aan dat ze mee willen doen en komen dan met hun handjes naar voren. Zo kunnen alle leeftijden heel goed aangeven of ze wel of niet mee willen doen met het spelletje.

Liedje

We maken een kringetje met jongens en met meisjes, we maken een kringetje van tralala.

Maak nu een buiging, maak nu een buiging.

Bij de hand, bij de hand, pak je vriendjes bij de hand.

Bij de hand, bij de hand, pak je vriendjes bij de hand.

 

Voor meer foto’s klik hier