De lammetjes staan weer in de wei. Als thuisactiviteit hebben we lammetjes in de wei bedacht. Samen met de kinderen die er zijn hebben we een filmpje gemaakt.

Activiteit

Met een lege wc-rol, watjes, lijm en een pen of oogjes gaan we een leuke lammetje maken. Een van de leidsters heeft samen met de andere twee kinderen een lammetje gemaakt en opgenomen op film.

Dit hebben we naar alle ouders gemaild zodat ze een leuke knutselactiviteit met de kinderen thuis kunnen doen. De kinderen reageren er heel enthousiast op horen we van de ouders. En daar doen we het natuurlijk voor.

Luisterverhaal

We lezen ook boekjes voor en nemen dat op, zo kunnen ook de allerkleinste genieten van iets leuk en natuurlijk de grote kinderen ook. Wat ook fijn is voor de kinderen om zo toch nog contact met ons te houden en ons te zien.

De leidsters bedenken elke dag een thuis activiteit voor de kinderen. Zo hebben de kinderen toch verschillende leuke thuis activiteiten te doen en houden we contact met de kinderen.

Voorlezen

Een van de leidsters heeft een boek voorgelezen en dat is opgenomen. naar alle kinderen is dit gemaild en kan dan geluisterd worden. Het boek van de grote walvis werd er voolgezen.

Dansje maken

De volgende dag heeft een leidster als thuis activiteit bedacht om een liedje te zingen en er een dansje bij te doen.

Knutselactiviteit

Vandaag hebben we een leuke knutselactiviteit voor de kinderen bedacht. Ze gaan dan een schaapje maken omdat het lente is geworden. De zon schijnt en de schaapjes komen we weer lekker naar buiten.

Reacties van ouders en kinderen.

We krijgen hele leuke reacties van ouders. De kinderen vinden het leuk om de leidsters te zien en de ouders dat de kinderen even iets anders te doen heeft en dat ze er vrolijk en blij van worden.

We gaan hier gezellig mee door, en als jullie nog leuke tips hebben dan kan je mailen naar info@Jillzkinderdagverblijf.nl

Jillz is dicht tot in ieder geval 6 april.

Voor meer lammetjes foto’s zie hier.