Elke 3de dinsdag in september is het Leidsterdag. Alle Pedagogische medewerkers worden dan in het zonnetje gezet.

Dag van de Leidster

Leiders en leidsters in kinderdagverblijven en gastouders hebben een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van kinderen uit heel veel gezinnen. Die taak pakken ze meer dan serieus op. De leiders en leidsters kenmerken zich door een enorme betrokkenheid en een grote flexibiliteit. Het kind staat voor hen op de eerste plaats. Ook ouders die een keer in de file staan en daarom pas na sluiting hun kind komen halen, weten hoe enorm warm en betrokken deze medewerkers zijn.

Eens per jaar wordt de waardering voor deze medewerkers vormgegeven met de Dag van de Leidster. Een soort van moeder- en vaderdag voor deze surrogaat-ouders. Veel ouders reageren attent op deze dag en geven wat extra aandacht of een klein presentje. Werkgevers hebben hun eigen rol. We zien met name in de laatste jaren dat werkgevers hun waardering voor leiders en leidsters uitspreken in de vorm van een mooi cadeau.

Leidsterdag valt ieder jaar op de derde donderdag in september. En namens de oudercommissie zijn ze onder andere in het zonnetje gezet.

Oudercommissie

Jillz Kinderdagverblijf heeft een actieve oudercommissie. Namens de oudercommissie zijn alle Pedagogisch medewerkers blij verrast. De kadootjes werden uitgedeeld door 4 kinderen die al groot zijn en nog niet in bed lagen. Ze waren erg trots dat zij de presentjes mochten geven.

We hebben van de oudercommissie en leuke plaid gekregen voor bijvoorbeeld op de bank lekker knus onder een dekken te liggen. Ook heeft de leidinggevende een leuk kado aan alle leidsters gegeven. Een bon van de Bijenkorf zodat de leidsters zelf iets kunnen uitkiezen.

De kadootjes werden erg gewaardeerd door iedereen en willen daarvoor iedereen van harte bedanken. De PM’ers zullen ook dit jaar zich weer voor 100% inzetten voor alle kinderen en ouders.

Voor meer foto’s zie hier.