De Nationale voorleesdagen zijn nog steeds bezig en daarom lezen er veel ouders, grootouders, ooms en tantes bij ons. De kinderen vinden dat erg leuk en gezellig.

De Nationale voorleesdagen zijn weer begonnen. Voorlezen is goed voor kinderen, hoe klein ze ook zijn en ze vinden het ook altijd erg leuk. Voor de kinderen is het erg leuk om voor te lezen.                                      Van 22 januari tot en met 1 februari zijn het weer de voorleesdagen! De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.
De campagne is een initiatief van Stichting Lezen.
Op woensdag 22 januari trappen wij de week af met het “voorleesontbijt”. De rest van de week zal er natuurlijk ook extra veel voorgelezen worden!

Oma’s en opa’s lezen voor

De kinderen vinden het altijd leuk als er voorgelezen wordt. Maar het is nog leuker als je eigen papa, mama, opa of oma voor komt lezen op het kinderdagverblijf!
Daarom zijn wij op zoek naar ouders, oma’s, opa’s, tantes of ooms die het leuk vinden om ’s ochtend van 10.30u tot ongeveer 10.50 uur en ’s middag van 15.30u tot ongeveer 15.50 uur een boek te komen voorlezen aan de kinderen.
Voorleesboeken hebben wij op het kinderdagverblijf. Mocht u zelf in het bezit zijn van een leuk voorleesboek, mag dat ook.

Het Voorleesontbijt

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen een Voorleesontbijt organiseren (de aftrap van De Nationale Voorleesdagen). Voor het ontbijt kunt u zelf een -al of niet bekende- voorleesgast uitnodigen. Meld uw voorleesontbijt t.z.t. rechtstreeks op deze pagina aan voor plaatsing op de pagina ‘voorleesontbijt’ van deze website.

De Nationale Voorleesdagen 2020

Op woensdag 22 januari starten voorleesdagen 2020.
De leesdagen beginnen traditiegetrouw met Het Nationale Voorleesontbijt. Bekende Nederlanders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden. Laat u ons ook weten wat u organiseert? U kunt uw voorleesontbijt aanmelden op www.denationalevoorleesdagen.nl

Voor meer foto’s zie Facebook.