Met mandarijntjes maakt je hele leuke en gezonde traktaties. En de kinderen genieten eer volop van.

We proberen de ouders zoveel mogelijk gezonde traktaties uit te laten delen. En dat gaat de laatste tijd erg goed. De ouders worden creatief en maken er iets moois van.

Verjaardag
Bij JIllz Kinderdagverblijf vieren we altijd de verjaardag van het kind erg groot. Er wordt gezongen, we halen er muziek instrumenten bij en de jarige krijgt een kadootje. Vaak wordt er ook door de jarige uitgedeeld. We vragen aan de ouders of ze rekening willen houden met een gezonde traktaties. Zodat alle kinderen iets gezonds naar binnen krijgen.

Fruit

Met fruit kan je heerlijke en leuke traktaties maken. Voor de kinderen gaat het er vaak om hoe het eruit ziet en als dat al mooi is dan is het helemaal niet erg om fruit als traktatie te eten. Integendeel je ziet ze er vaak van smullen.

Groene kinderopvang
In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Voedingsbeleid

Jillz Kinderdagverblijf’ wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon. Daarom hanteren wij op onze kinderopvang een voedingsbeleid opgesteld in samenwerking met het Voedingscentrum, diëtist en natuurvoedingskundige.

Eten en drinken biedt kinderen de gelegenheid nieuwe ervaringen op te doen, eigen smaken en behoefte te ontdekken en zorgt voor sociale momenten.

In ons voedingsbeleid hebben we aandacht voor: gezond eten, gevarieerd eten, voorkomen van overgewicht, zoveel mogelijk pure en regelmatig biologische producten.

Dat betekent onder andere dat wij:

  • vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf aanbieden.
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren.  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes

Menu

Elke dag bieden wij de kinderen een gezonde voeding, gezonde maaltijd aan. Drie keer per week daarvan eten wij warm. De maaltijden bereiden we in onze steamer, waardoor alle vitaminen en mineralen intact blijven. We gebruiken verse ingrediënten en eten kip of vegetarisch vlees, zodat alle kinderen mee kunnen eten.

Op de gang hangt elke maand een menu zodat de ouders zien wanneer en wat we in de week eten.

Een aantal gerechten zijn.

Gerechten

Volkoren pasta met verse zalm. Couscous met groente Broccoli, groente, tomaten, pompoen soep Rijst met kip en verse groente of verschillende stamppotten.

Voor meer foto’s van stamppot spinazie en andere groentes hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 12 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.