Vandaag is het landelijke ModderDag 2021. Dat betekend dat kinderen lekker mogen spelen en ontdekken met modder.

ModderDag

Dit is een wereldwijd initiatief onder de naam Mud Day.

IVN, Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid, organiseert ModderDag 2021 in Nederland voor de vijfde keer.

Juist in deze tijd van computers en televisie, blijkt er veel animo te zijn om de jeugd weer met de natuur in aanraking te laten komen.

Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste ModderToren kan maken.  Of wie er een heksensoep kan brouwen, bouwen en graven met kranen of je blote handen.

Lekkere ModderBaden maken, alles is mogelijk!

Tijdens Mud Day ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

In 2013 is Mud day voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt Mud day georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur.

Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Activiteiten bij Jillz

Wij hebben met de kinderen 3 onderdelen gedaan, ModderKunst, ModderGrabbelen en ModderAfdrukken.

In drie hoekjes hebben we de verschillende activiteiten verdeeld. De kinderen werden in groepjes over de verschillende onderdelen ingedeeld.

Er werden prachtige mooie kunstwerken van modder gemaakt, taartjes maar ook met bladeren en stokjes werd er gespeeld.

Het grabbelen voelde heerlijk zacht aan. Lekker met je handen door de modder voelen en iets pakken wat je niet kan zien.

Gelukkig zat het weer ook mee waardoor we lekker de hele morgen in de modder hebben kunnen spelen. De kinderen zagen er lekker modderig uit, maar dat mocht de pret niet drukken.

Sommige kinderen vonden het in het begin een beetje vies, maar na een tijdje wilden ze toch voelen en sommige gingen er uit eindelijk toch lekker mee spelen.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

voor eerdere foto’s van Modderdag bij Jillz Kinderdagverblijf.

Voor meer foto’s van Modderdag 2021 zie hier.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze team 2021 zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.