Het is weer bijna het jaarlijkse Modderdag evenement. Al een aantal jaar achter elkaar doen wij mee met het landelijk dag.

ModderDag 2020

Dit is een wereldwijd initiatief onder de naam Mud Day. IVN, Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid, organiseert ModderDag in Nederland voor de vijfde keer. Juist in deze tijd van computers en televisie, blijkt er veel animo te zijn om de jeugd weer met de natuur in aanraking te laten komen. Wedstrijden wie het verst kan glijden of de hoogste ModderToren kan maken.  Of wie er een heksensoep kan brouwen, bouwen en graven met kranen of je blote handen. Lekkere ModderBaden maken, alles is mogelijk! Tijdens Mud Day ontdekken kinderen én volwassenen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven.

Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

In 2013 is Mud day voor het eerst in Nederland georganiseerd. Vanaf 2016 wordt Mud day georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren, opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur.

Activiteiten bij Jillz

Wij gaan met de kinderen 3 onderdelen gedaan, ModderKunst, ModderGrabbelen en ModderAfdrukken. In drie hoekjes gaan we de verschillende activiteiten verdelen. De kinderen worden in groepjes over de verschillende onderdelen ingedeeld. Er worden prachtige mooie kunstwerken van modder gemaakt, taartjes maar ook met bladeren en stokjes werd er gespeeld. Het grabbelen voelde heerlijk zacht aan. Lekker met je handen door de modder voelen en iets pakken wat je niet kan zien. Gelukkig zat het weer ook mee waardoor we lekker de hele morgen in de modder hebben kunnen spelen. De kinderen zagen er lekker modderig uit, maar dat mocht de pret niet drukken. Sommige kinderen vinden het vaak in het begin een beetje vies, maar na een tijdje wilden ze toch voelen en sommige gingen er uit eindelijk toch lekker mee spelen.

Wie doen er mee aan Modderdag 2020!

125.000 kinderen in heel Nederland ontdekken tijdens ModderDag op maandag 29 juni 2020 weer wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de aarde betekent voor ons dagelijks leven. Wie kan het verst glijden, de hoogste moddertoren maken of het lekkerste moddertaartje bakken? Niet alleen Nederlandse kinderen, ook honderdduizenden kinderen in het buitenland zijn op 29 juni 2016 tegelijkertijd actief bezig met natuur op International Mud Day. En dat is belangrijk. Want waar en wanneer is er nog ruimte om te spelen in de natuur? Terwijl het wetenschappelijk is aangetoond dat buiten spelen in de natuur de ontwikkeling van kinderen enorm stimuleert. Wanneer kinderen vies mogen worden, nemen bijvoorbeeld creativiteit, nieuwsgierigheid en kwaliteit van spel toe.

Het is goed voor het concentratievermogen en kinderen leren beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. En niet te vergeten: buitenspelen in een natuurrijke omgeving draagt bij aan een positievere houding en gedrag tegenover natuur en milieu. Jillz en IVN wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen uit en lekker met je voeten de modder in! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. Voor meer over IVN 

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

voor eerdere foto’s van Modderdag bij Jillz Kinderdagverblijf.