Een paar weken geleden hebben we samen met de kinderen moestuintjes geplant. De zaadjes van de A&H moestuintjes hebben de kinderen eerst zelf gezaaid en in een kleine moestuintjes kast geplaatst. De kinderen hebben elke dag de zaadjes water gegeven, daarom groeide ze heel goed en snel.

Toen ze plantjes geworden waren hebben de kinderen de plantjes gepot en zijn ze naar buiten in  bakken gegaan om zo nog meer te groeien.

Groente en kruiden

We hebben verschillende groente gezaaid, spinazie, bieten, radijsjes, selderij, peterselie, munt speciebonen, aardbeien en nog veel meer verschillende soorten groente, kruiden en vruchten.

Omdat het zo goed groeit en het goed voor de kinderen is hebben we besloten nog meer tuintjes te zaaien.

Biologisch

Doordat we zelf eerst de moestuintjes gezaaid hebben samen met de kinderen en daarna gepot, groeien er nu heerlijke verse biologische groentes en kruiden in ons tuintje.

Samen met de kinderen kijken we elke dag hoe het groeit en bloeit. De eerste kenmerken zien we al. We zien namelijk rode radijsjes uit de grond komen. He wat is dat riep Sarah? dat ziet er gek uit? Alle kinderen waren nieuwsgierig en keken wat daar groeide. Daar wilde ze wel een hapje van nemen.

Van de week wanneer het goed uitgegroeid is gaan we samen met de kinderen de oogsten. Er is volgens ons genoeg groente om alle kinderen hiervan te laten proeven.

Deze groentes en kruiden zullen we dan volgende week door onze maaltijden bereiden. We kunnen het bakken of koken of rauw laten en gezamenlijk met de kinderen opeten.

Op naar groen, bewegen, energiek en vitaal!

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang die gezonde voeding, beweging en natuur hoog in het vaandel heeft staan.

Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

 

Voor meer foto’s zie hier en hier.