Samen met de kinderen maken we muziek. De kinderen vinden het erg leuk en gezellig om te doen. soms zingen we mee of soms spelen we alleen maar met de muziek instrumenten.

Instrumenten

Op Jillz Kinderdagverblijf hebben we een mandje met verschillende muziekinstrumenten. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende houten instrumenten. Na een tijdje wisselen we van instrument zodat alle kinderen de verschillende instrumenten gehoord en uit geprobeerd hebben.

Geluiden

Kinderen vinden verschillende geluiden erg mooi en leuk om te horen, zo doen ze nieuwe klanken op. Ze willen het graag heel hard doen, maar we leggen ze uit dat zacht ook erg mooi is en dat je dan de geluiden beter hoort. In het begin is het nog wel een beetje moeilijk voor ze maar ze proberen het wel.

Verjaardag

Bij Jillz Kinderdagverblijf vieren we altijd uitgebreid verjaardagen. Op de verjaardagen worden liedjes gezongen, kinderen krijgen een kadootje van Jillz Kinderdagverblijf en vaak delen ze ook nog uit.

Ook met verjaardagen gebruiken we de muziekinstrumenten. De kinderen zingen dan samen met de pedagogisch medewerkers verjaardagsliedjes. Erg gezellig en leuk vinden de kinderen dat en het wordt nu helemaal een feestje. Sommige kinderen willen zelfs dansen en als ze dat willen mag dat natuurlijk. Op verjaardagsfeestjes mag een boel.

De feestjes worden gezellig gevierd met instrumenten. De kinderen vinden dat erg leuk en dat is ook weer een leuke toevoeging aan het feestje.

Muzikaliteit is aangeboren

Kinderen genieten van muziekgeluiden. De stem, het innerlijke zingen heeft iedereen altijd bij zich. Een baby luistert aandachtig naar een gezongen lied of kijkt verwonderd naar het belletje om zijn been dat rinkelt als hij beweegt. Een dreumes wiegt heen en weer bij het horen van muziek. Wanneer hij kan lopen begint hij te dansen. Ook het meezingen begint. Een peuter danst, zingt en speelt op instrumentjes. Alle kinderen ontdekken en ontwikkelen hun eigen muzikale mogelijkheden.

Muzikaliteit is aangeboren, maar dient wel verder ontwikkeld te worden, net zoals o.a. motoriek (lopen) en de taal/spraak. Voor kinderen is het van belang dat ze veel plezier hebben in het maken van muziek. Daarmee wordt een basis gelegd waarmee ze later verder kunnen. Omdat kinderen leren door imitatie, is het heel belangrijk dat een ouder/verzorger enthousiast meedoet.

Stimuleert vele ontwikkelingsgebieden

Niet alleen de muzikaliteit van het kind wordt gestimuleerd, maar ook andere ontwikkelingsgebieden worden aangesproken tijdens het muziek maken. Denk hierbij aan taal/spraak, zintuiglijke, sociaal-emotionele en verstandelijke ontwikkelingen. Kinderen leren door het maken van muziek hun eigen ‘ik’ kennen. Ze ontdekken waar ze plezier in hebben. Door in een groep muzieknoten te maken leren kinderen met elkaar samen te werken en goed op elkaar in te spelen.

Muziekinstrument en Bewegen

Muziektonen en dans/beweging horen bij elkaar. Veel liedjes bieden door middel van de tekst vaste bewegingen aan. Een andere mogelijkheid is het samen maken van een dans op muziek. Kinderen leven zich uit door vrij te bewegen op muziek. Jonge kinderen vertalen muziek in beweging. Bewegen op het horen van muziek gebeurt spontaan, dat is een natuurlijk proces.

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.