Samen met de kinderen maken we muziek. De kinderen vinden het erg leuk en gezellig om te doen. soms zingen we mee of soms spelen we alleen maar met de muziek instrumenten.

Instrumenten

Op Jillz Kinderdagverblijf hebben we een mandje met verschillende muziek instrumenten. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende houten instrumenten. Na een tijdje wisselen we van instrument zodat alle kinderen de verschillende instrumenten gehoord en uit geprobeerd hebben.

Geluiden

Kinderen vinden verschillende geluiden erg mooi en leuk om te horen, zo doen ze nieuwe klanken op. Ze willen het graag heel hard doen, maar we leggen ze uit dat zacht ook erg mooi is en dat je dan de geluiden beter hoort. In het begin is het nog wel een beetje moeilijk voor ze maar ze proberen het wel.

Verjaardag

Bij Jillz Kinderdagverblijf vieren we altijd uitgebreid verjaardagen. Op de verjaardagen worden liedjes gezongen, kinderen krijgen een kadootje van Jillz Kinderdagverblijf en vaak delen ze ook nog uit.

Ook met verjaardagen gebruiken we de muziekinstrumenten. De kinderen zingen dan samen met de pedagogisch medewerkers verjaardagsliedjes. Erg gezellig en leuk vinden de kinderen dat en het wordt nu helemaal een feestje. Sommige kinderen willen zelfs dansen en als ze dat willen mag dat natuurlijk. Op verjaardagsfeestjes mag een boel.