Vandaag zijn we met de kinderen naar de bibliotheek geweest. Het was prachtig weer dat we een gezellig wandelingetje hebben gemaakt met de bolderkar.

Bolderkar

We zijn met zeven kinderen van drie plus met de bolderkar en de wandelwagen naar de bibliotheek gelopen.

De kinderen vinden het altijd leuk als we met de bolderkar opstap gaan. Met de bolderkar zijn we binnen een kwartiertje op het plein.

Boekjes lezen

De kinderen konden zelf een boekje uitkiezen. Sommige kinderen gingen zelf eerst voorlezen maar daarna vonden ze het toch leuker om mee te luisteren naar een leuk verhaaltje.

Tijdens het voorlezen vroegen we de kinderen ook allerlei vragen om de kinderen meer uit te dagen. Bijvoorbeeld wat zie je op de plaatjes of welke kleur schoenen wil het kindje graag aan?

Maar ook welk dier vindt jij het liefst? slaap je ook met een knuffel. Zo worden alle kinderen uitgedaagd en vinden de kinderen het erg leuk om op stap te gaan naar de bibliotheek. We hebben ook boekjes voorgelezen over dieren, bijvoorbeeld de eendjes. Want onderweg komen we meestal eendjes tegen en die eendjes wilden we voeren.

Eendjes voeren

Onder weg komen we langs water, we gaan namelijk over een klein bruggetje. Daar waren we op zoek naar eendjes om die wat eten te voeren.

Maar waarschijnlijk door de warmte waren er geen eendjes te vinden. Op de terug weg hebben we nog een keer gekeken, maar helaas geen eendjes voeren vandaag.

Na een bijna een uurtje boekjes te hebben gelezen en voorgelezen zijn we weer met alle kinderen terug gelopen. Maar natuurlijk nog eerst met zijn allen naar de toilet.

Omdat het zo lekker weer is, hebben we onderweg nog waterijsjes gehaald voor in de middag. Hmmm dat is lekker verkoelend.

Dag kinderen tot de volgende bezoek aan de bieb.

Voor meer foto’s zie hier.