Naar het Stadshart in Amstelveen is altijd leuk. Dus af en toe gaan we met de kinderen en de bolderkar naar het het Stadshart. Jillz Kinderdagverblijf onderneemt altijd erg veel met de kinderen.

Op stap

De kinderen vinden het altijd weer leuk als we met ze op stap gaan. We gaan soms in de buurt maar soms ook iets verder. Dat is altijd gezellig want dan zingen we bv liedjes onderweg en kijken goed om ons heen. We kijken eerst naar de eendjes of die in het water zijn en dan lopen we weer door naar het Stadshart. Daar zijn ook nog andere speelactiviteiten wat erg leuk is om te doen. Een glijbaan en klimbaan maar ook denkspelletjes. Kortom voor jong en oud is er wat te doen op het plein.

Kerst

Doordat het bijna kerst is, is het Stadshart erg gezellig met veel lichtjes en veel dingen om naar te kijken. Bijvoorbeeld de grote beer met lichtjes die in de grote hal staat. Iedereen gaat of wil wel met hem op de foto. De etalages zijn mooi gemaakt en zien er prachtig en gezellig uit.

Naar buiten

Dagelijks proberen we minimaal 1x per dag met de kinderen naar buiten te gaan. Buiten gebruik en leer je je grove motoriek te gebruiken.

Motoriek is het vermogen om te bewegen. Hierbij onderscheiden we de grove en fijne motoriek. Bewegingen waarbij je het hele lichaam gebruikt vallen onder de grove motoriek, zoals kruipen, lopen, springen of gooien en vangen. Bij de fijne motoriek draait het allemaal om de fijne bewegingen: bijvoorbeeld tekenen, knippen, met een lepel eten of het vasthouden van een potlood.

Vooral het eerste jaar zijn er enorm veel motorische mijlpalen. Dat is ook niet zo gek: binnen een jaar verandert jouw kleine baby in een stoere dreumes, die kan staan en misschien zelfs al lopen.
Zie hier voor meer foto’s van het Stadshart.