Vandaag tot 3 februari starten de Nationale Voorleesdagen. Elke dag zullen er vaders, moeders, opa’s of oma’s bij Jillz Kinderdagverblijf komen voorlezen.

Van 24 januari tot en met 3 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen!

Voorlezen

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt volgend jaar al voor de dertiende keer plaats.

Op woensdag 24 januari 2016 trappen wij de week af met het “voorleesontbijt”. De rest van de week zal er natuurlijk ook extra veel voorgelezen worden!

De kinderen vinden het altijd leuk als er voorgelezen wordt. Maar het is nog leuker als je eigen papa, mama, opa of oma voor komt lezen op het kinderdagverblijf!

Daarom zijn wij op zoek naar ouders, oma’s, opa’s, tantes of ooms die het leuk vinden om ’s ochtend van 10.30u tot ongeveer 11.00 uur  en ’s middag van 15.30u tot ongeveer 16.00 uur een boek te komen voorlezen aan de kinderen.

Voorleesboeken hebben wij op het kinderdagverblijf. Mocht u zelf in het bezit zijn van een leuk voorleesboek, mag dat ook.

Er is weer veel gehoor gegeven aan de oproep om papa’s, mama’s, oma’s en opa’s op het kinderdagverblijf voor te laten lezen.

We willen daarvoor vast iedereen hartelijk bedanken.

Bibliotheek

Om de kinderen op spelenderwijze lezen te leren kennen en te ontdekken gaan we ook naar de bibliotheek met de kinderen op het Stadshart. We gaan dan met een aantal kinderen en pedagogisch medewerkers lopend er naar toe. Onderweg zingen we liedjes en kijken goed om ons heen of we iets bijzonders zien.

Mocht u nog leuke tips willen hebben over de Nationale Voorleesdagen zie de site van de bibliotheek.

https://www.debibliotheekamstelland.nl/agenda/nationale-voorleesdagen-2018.html

Voor meer foto’s zie deel 1 hier.

En voor deel 2 hier.

en deel 3 hier.