Deze week zijn de Nationale voorleesdagen begonnen. Voor de kinderen is het erg leuk om voor te lezen.

Van 23 januari tot en met 2 februari zijn het weer de Nationale Voorleesdagen!

De Nationale Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.
De campagne is een initiatief van Stichting Lezen.
Op woensdag 23 januari 2016 trappen wij de week af met het “voorleesontbijt”. De rest van de week zal er natuurlijk ook extra veel voorgelezen worden!

Oma’s en opa’s lezen voor

De kinderen vinden het altijd leuk als er voorgelezen wordt. Maar het is nog leuker als je eigen papa, mama, opa of oma voor komt lezen op het kinderdagverblijf!
Daarom zijn wij op zoek naar ouders, oma’s, opa’s, tantes of ooms die het leuk vinden om ’s ochtend van 10.30u tot ongeveer 10.50 uur en ’s middag van 15.30u tot ongeveer 15.50 uur een boek te komen voorlezen aan de kinderen.
Voorleesboeken hebben wij op het kinderdagverblijf. Mocht u zelf in het bezit zijn van een leuk voorleesboek, mag dat ook.

Het Voorleesontbijt

Kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen een Voorleesontbijt organiseren (de aftrap van De Nationale Voorleesdagen). Voor het ontbijt kunt u zelf een -al of niet bekende- voorleesgast uitnodigen. Meld uw voorleesontbijt t.z.t. rechtstreeks op deze pagina aan voor plaatsing op de pagina ‘voorleesontbijt’ van deze website.

De Nationale Voorleesdagen 2019

Op woensdag 23 januari starten De Nationale Voorleesdagen 2019.
De Nationale Voorleesdagen beginnen traditiegetrouw met Het Nationale Voorleesontbijt. Bekende Nederlanders lezen voor tijdens Het Nationale Voorleesontbijt om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, bibliotheken, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven ook zelf ieder jaar voorleesontbijten met lokale helden. Laat u ons ook weten wat u organiseert? U kunt uw voorleesontbijt aanmelden op www.denationalevoorleesdagen.nl

Prentenboek van het Jaar en Prentenboek TopTien 2019

De lessen van De Nationale Voorleesdagen zijn gemaakt bij de Prentenboek TopTien. Een jury van jeugdbibliothecarissen heeft uit het complete aanbod van prentenboeken uit 2017 deze selectie gemaakt. Het belangrijkste criterium hierbij is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen. Uit deze Prentenboek TopTien is één boek verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry, geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers