In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door zelf een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen.

Biologisch tuintje

We hebben eerst samen met de kinderen zaadjes geplant. Als de zaadjes uit zijn gekomen hebben we samen met de kinderen deze gepot. Nadat ze nog meer gegroeid waren hebben we ze in ons tuintje geplant. Ze groeien al heel hard. Er komen al knopjes aan en bij sommige zijn de blaadjes er al aan. Van sommige plantjes doen we de blaadjes in het eten.

Eten of drinken

De zelf gemaakte biologische kruiden voegen we toe aan de warme maaltijden die we twee keer per week bij Jillz Kinderdagverblijf zelf bereiden voor de kinderen. Bijvoorbeeld basilicum of peterselie gaan door de gerechten om ze nog meer smaak te geven. Of we voegen verse muntblaadjes toe aan het water. Dat geeft het water meer smaak en de kinderen vinden het heerlijk.

Samen met kinderen

Samen met de kinderen plukken we dan de kruiden en straks de groente om ze zo bekend te laten worden met de verschillende groentes en kruiden uit ons eigen gemaakte biologisch tuintje. Dan kunnen de kinderen van het begin tot het eind zien hoe het groeit en bloeit. En beleven ze ook nog pret aan het zelf verbouwen van groentes en kruiden.

Ouders

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang die gezonde voeding, beweging en natuur hoog in het vaandel heeft staan, een Natuurlijke (groene) kinderopvang.

Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Weg met obesitas en motorisch slecht ontwikkelde kinderen! Op naar groen, bewegen, energiek en vitaal!

Voor meer foto’s klik hier.