De tuin van Jillz kinderdagverblijf is weer zomer klaar gemaakt, een ontdekkingstuin is wat we ervan gemaakt hebben.

Elke dag gaan de kinderen weer op avontuur. Door meer groen en meer uitdagingen, leidt elke dag buiten spelen weer tot nieuwe ontdekkingen.

Groene tuin
De lente komt er weer aan. Dus tijd om de Groene tuin weer helemaal klaar te maken voor oneindig veel speelplezier.

Buiten spelen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen.

Je komt in aanraking met verschillende materialen en komt te staan voor verschillende uitdagingen,  daarom zorgen wij bij Jillz  Kinderdagverblijf dat we in ieder geval twee keer per dag lekker buiten spelen in ons ontdekkingstuin.

Omdat we zoveel buiten spelen en zijn is het idee om een buitenruimte te ontwikkelen waarin de kinderen elke dag weer op avontuur kunnen. Het idee is om met kleine veranderingen en attributen  te zorgen voor meer groen en meer uitdagingen, zodat elke dag buiten spelen weer leidt tot nieuwe ontdekkingen.

Spel en ontdekkingen

En dat is gelukt, Jillz Kinderdagverblijf heeft haar tuin aangepast en is daardoor een groene tuin geworden die uitdaagt tot spel en ontdekkingen, een ontdekkingstuin. Elke dag gaan de kinderen met nog meer plezier naar buiten. Van alles wordt er ontdekt, vlinders, vliegende beestjes en zelf een slak.

Boomstammen

We hebben een aantal boomstammen geverfd en daar kunnen de kinderen van Jillz Kinderdagverblijf heerlijk mee spelen. Ze gaan erop zitten, op lopen of gebruiken het als tafeltje. Op deze manier hebben we de natuur toch een beetje binnen gehaald door boomstammen op de speelplaats te plaatsen.

Vlinders

De verschillende bloemen en kleuren van de bloemen trekken vlinders aan. Prachtige vlinders vliegen regelmatig over de hoofdjes van de kinderen van Jillz Kinderdagverblijf. We hebben ook een vlinder tuinbloesem geplant en hopen natuurlijk dat ze mooi en goed groeien zodat er nog meer vlinders naar Jillz Kinderdagverblijf het vlinderbos toe komen vliegen.

Voor meer foto’s zie hier.