Het begint af en toe weer een beetje mooier weer te worden dus zijn we begonnen om onze tuin een beetje gezellig te maken. Dit hebben we onder andere gedaan door dieren en plantjes en bloemen te zaaien.

Dieren

Voor onze hekken hebben we veel groen, maar daar tussen zitten nu allemaal gekke en leuke beestjes en dieren. Kijk wat doet die nou, en waar komt die nou vandaan.

Het zijn vlinders, rupsjes en nog veel meer dieren.

Ook hebben we met de kinderen voor onze tuin allemaal zaadjes geplant.

Plantjes zaaien

Samen met de kinderen voor onze tuin allemaal zaadjes geplant en die komen hopelijk snel uit zodat we die ook kunnen planten in de tuin, maar ook van kunnen eten. We hebben aan de ouders glazen potjes gevraagd die ze over hadden. Daar hebben we aarde in gedaan en de kinderen hebben er zelf hun zaadjes in gedaan. We hebben een grote bak met aarde in de tuin staan zodat alle kinderen er goed om heen kunnen staan. De kinderen vinden het heerlijk om onze tuin vrolijk en gezellig te maken. en ondertussen kunnen ze lekker kliederen met aarde. Dat blijft natuurlijk ook altijd een gezellig feestje. Maar daar hoort natuurlijk ook bij dat we de zaadjes regelmatig water geven.

Water geven

Regelmatig geven we de plantjes en boompjes water. Maar nu er ook veel nieuwe zaadjes zijn geplant moeten die natuurlijk extra verzorgt worden. De kinderen geven daardoor regelmatig de plantjes en zaadjes een beetje water. Samen met een pedagogisch medewerker, een gieter en om de beurt mag iedereen die wil de zaadjes, plantjes water geven.

We hopen dat het snel minder koud wordt dan kunnen we ook weer vrolijke bloemetjes planten.