Op zondag 4 juni was het Nationale Opa en Oma dag. Deze feestdag is in Nederland nog niet zo bekend, maar bestaat al sinds 2004.

Wij van Jillz Kinderdagverblijf zien wel wat in deze dag waar grootouders én overgrootouders in het zonnetje worden gezet.

Grote rol van grootouders

Grootouders spelen vaak een belangrijke rol bij het opgroeien en opvoeden van kinderen.

Door samen op stap te gaan, met tijd en aandacht met de kinderen te spelen en door er met een liefdevol luisterend oor te zijn.

Vaak spelen opa’s en oma’s ook een belangrijke rol voor de ouders, door met regelmaat op te passen en hen te helpen in het drukke bestaan van de ouders van nu.

Het is een mooi gebaar om een keer per jaar stil te staan bij deze rol en alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten.

Opa en Oma dag is in het leven geroepen om met elkaar te genieten van de bijzondere band die grootouders met hun kleinkind(eren) hebben en als blijk van waardering.

Het moet geen dag zijn waarop het gewoon wordt om opa’s en oma’s te overladen met cadeaus; géén commercieel feest!

Het gaat juist om het samenzijn en op deze manier even stil te staan bij de rol die jullie als grootouders vaak spelen bij de opvoeding van een kind.

Mee spelen

Jillz Kinderdagverblijf vond het leuk om hier aan mee te doen. Opa’s en Oma’s konden zich inschrijven om een uurtje langs te komen. Ze konden dan op een ander manier met hun kleinkind spelen en kijken wat allemaal doen. Een aantal oma’s en opa’s hebben zich dan ook opgeven voor de Opa en Oma dag.

We hebben met de kinderen en opa’s en oma’s verschillende dingen gedaan. Onder andere hebben we geknutseld met kosteloos materiaal zoals plastic bekers, wc rollen. En daar zijn hele mooie knutselwerkjes uitgekomen.

Voor meer foto’s zie hier.