Om een beetje mee te helpen aan de ouderzorg gaan wij een paar keer per jaar met de kinderen naar bejaarden tehuis Huis aan de Poel. De kinderen doen dan met de bewoners leuke en verschillende activiteiten met elkaar.

Activiteiten

Om het voor de kinderen en bewoners  prettig te maken, doen we verschillende activiteiten met elkaar. We zijn begonnen met kleuren van verschillende kleurplaten met verschillende kleuren potloden. Woezel en Pip waren erg in trek bij de kinderen.

Daarna hebben we met de bal gespeeld. Overgooien en rollen maar af en toe ging het er ook wild aan toe. Maar dat vonden de bewoners gelukkig niet erg, ze vonden het juist leuk en lachten erom. De ouderzorg is best zwaar en als wij toch voor heel even een licht puntje kunnen zijn is dat erg fijn en doet dat goed.

Jong ontmoet oud

Het is zo mooi om te zien hoe de kinderen op de bewoners reageren en omgekeerd. De kinderen vinden het erg fijn en voelt vertrouwd aan en de meeste oudere bewoners vinden het fijn om alle jonge kinderen om zich heen te hebben. je ziet ze weer stralen en genieten van het moment.

Huis aan de Poel

Deze locatie ligt nabij natuurgebied de Poel en het oude centrum van Amstelveen. ’t Huis aan de Poel is gericht op kleinschalig wonen voor mensen met dementie, geeft intensieve zorg aan mensen met lichamelijke beperkingen en biedt Kortdurend Verblijf voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De locatie vervult daarnaast een grote rol in de wijk.

’t Huis aan de Poel beschikt over een groot restaurant, een pedicure en kapper, een ruim terras en diverse ruimtes voor activiteiten.

Voor meer foto’s zie hier.