Voor de herfst hebben de kinderen paddenstoelen geknutseld. In deze tijd kan je zoveel leuke dingen bedenken die je met de kinderen kan doen.

Herfst

In de herfst zijn er altijd veel leuke activiteiten die je met de kinderen kunt doen of maken. WE hebben oander andere met de kinderen paddenstoelen gemaakt. Met

Het is herfst en er wordt al veel met het thema en de kinderen gedaan. Deze jaargetijde is altijd leuk om te knutselen. De kinderen hebben al heel veel gedaan. Ze hebben bladeren gemaakt, slakken, egeltjes van klei. Kortom de kinderen zijn al druk bezig met verschillende activiteiten en materialen te werken.

Nootjes

Deze Jaargetijde is altijd leuk om op onderzoek te gaan. De bladeren verliezen hun blaadjes met prachtige kleuren, de nootjes vallen op de grond, andere dieren komen te voorschijn kortom het is een heerlijke tijd.

Slakken

In de herfst zie je altijd heel veel slakken te voorschijn komen. Ook heel veel verschillende slakken, bijvoorbeeld naaktslakken maar ook slakken met een huisje. De kinderen hebben slakjes geknutseld. Erg leuk om te zien hoe je met verschillende vormen een leuke slak kan maken.

Op onderzoek gaan

In deze tijd is het ook leuk om naar buiten te gaan op onderzoek. De bomen verliezen namelijk hun bladeren en de bladeren hebben de mooiste kleuren. je ziet bruin en rood maar ook paars en een mix van deze kleuren. Prachtig. Met de grote kinderen zijn we op onderzoek gegaan, buiten lopen en kijken en benoemen wat je ziet. De mooiste bladeren die ze gevonden hadden mochten ze meenemen. Daar konden we weer een leuk activiteit mee doen.

Herfst activiteiten

Met de bladeren die de kinderen gevonden hadden gaan we deze week eer een leuke activiteit mee doen. De bladeren laten we nu drogen.

Voor meer foto’s zie hier.