Het is bijna Passen en daarom eten we elke week een heerlijke Paaslunch met de kinderen. De kinderen vinden dat altijd weer een feest.

Eieren geschilderd

Bij een Paaslunch horen natuurlijk eieren en vooral geverfde Paas eieren. Samen met de kinderen hebben we eieren geschilderd. De kinderen mochten zelf een kleur uitkiezen en konden ze dan in een gekleurd badje doen.

Tafel gedekt

Bij een lunch hoort natuurlijk ook een mooi, gezellig gedekte tafel. Samen met de kinderen hebben we feestelijk de tafel gedekt. Eerst een kleedje erop en daarna allerlei gezonde, heerlijke gerechtjes zoals Paasbroodjes, bolletjes, de geverfde eieren, vegetarische knakworstjes en als toetje een klein chocolade eitje.

Broodjes gebakken

En als laatste hebben de kinderen zelf broodjes gebakken, de kinderen kregen een bolletje deeg en daarmee konden ze zelf bedenken wat ze  wilde maken. De een maakte een bolletje de andere een hartje en ook weer een ander kindje maakte een konijntje. Voor de oogjes gebruikte we rozijntjes. Maar sommige kinderen wilde gewoon een aantal rozijntjes erop en er in doen, een soort krentenbolletje noemde zij dat. Daarna nog 25 minuten de broodjes gebakken in de oven. Jillz Kinderdagverblijf rook heerlijk naar vers gebakken brood.

Ouders

Alle ouders waren meteen nieuwsgierig wat we hadden gedaan. En waren super trots op wat hun kindje had gemaakt.

Voor meer foto’s zie hier.