We hebben vandaag met de kinderen pepernoten gebakken. De Sint is weer in het land en dat is dolle pret. Er is altijd veel te doen met deze leuke dagen.

De Sint en zijn Pietjes zijn weer in ons koude kikkerlandje. Dat betekend wel dat we weer leuke activiteiten met de kinderen kunnen doen. We zijn vorige week al begonnen de kinderen voor te bereiden door liedjes te zingen en mutsen te maken voor als de Sint en zijn Pietjes straks bij Jillz Kinderdagverblijf komen.

Maar vandaag zijn we begonnen met pepernoten gebakken. De hele ruimte rook zo heerlijk, je kreeg er gewoon trek in en de kinderen ook. Maar de kinderen krijgen hun eigen gemaakte nootjes mee in een zakje. Dan kan de ouder zelf bepalen wanneer ze gegeten mogen worden.

Recept Pepernoten bakken:

Ingrediënten:

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout naar smaak goed door elkaar.
  2. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak ze in de oven in in ca.15 min. gaar en lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Bewaartip:

Je kunt de pepernoten 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten trommel.

Voor meer foto’s zie hier.