Gisteravond heet premier Mark Rutte weer een persconferentie gehouden. De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn  tot en met 7 februari dicht.

Onderzoek of basisscholen en kinderopvang eerder open mogen

Er wordt voor het basisonderwijs en de kinderopvang onderzocht of zij mogelijk eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari. Er is noodopvang voor bepaalde groepen kinderen op de kinderopvang en op school. Ouders wordt gevraagd de rekening door te betalen. Zij krijgen hiervoor een tegemoetkoming die de eigen bijdrage benadert. Door de sluiting hoeft u uw kinderopvangtoeslag niet aan te passen. Alle ouders moeten er wel voor zorgen dat hun normale gegevens voor de kinderopvangtoeslag kloppen bij de Belastingdienst. Bijvoorbeeld hun contracturen of inkomen.

Noodopvang

Jillz Kinderdagverblijf is gesloten maar wel open voor noodopvang. Dat betekend dat we alleen kinderen opvangen waarvan ouders werken in cruciale en vitale beroepen. Dat is gisteren weer tijdens de persconferentie bekend gemaakt.

Het coronavirus heeft grote gevolgen voor u als ouder en de kinderopvang als geheel.

De kinderopvang (kinderdagopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn gesloten tot en met tenminste 17 januari 2021. Er is nood opvang voor kinderen van wie 1 of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep en voor kinderen in een kwetsbare positie.

Doelgroep noodopvang

Noodopvang is beschikbaar voor:

  • kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  • kinderen voor wie vanwege bijzondere problematiek of een moeilijke thuissituatie maatwerk nodig is.

Randvoorwaarden nood opvang

  • Nood opvang die door een kinderopvangorganisatie wordt geboden is alleen beschikbaar voor kinderen van ouders die een contract hebben met de kinderopvang.
  • Deze noodopvang geldt enkel en voor het aantal uren dat in het contract is afgesproken.

Let op: dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.

Aanbieders noodopvang

  • Nood opvang wordt altijd geboden door scholen en kinderopvangorganisaties (dagopvang en BSO) wanneer er kinderen zijn die hier recht op hebben. Dit is dus anders dan de situatie in het voorjaar.
  • Scholen leveren noodopvang tijdens de schooluren en de kinderopvang gedurende de reguliere openstellingstijden van de kinderopvang.
  • Daarnaast kunnen kinderen van ouders in cruciale beroepen voor benodigde opvang in avond, nacht en weekend terecht bij hun gastouder.
Voor meer antwoorden op de nood opvang zie de pagina van de Rijksoverheid.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina.