Jillz Kinderdagverblijf is een peuterplus groep gestart.

Peuterplus

Peuterplus is een programma speciaal ontwikkelt voor kinderen van (bijna)3 tot 4 jaar. Peuterplus biedt activiteiten aan die aansluiten bij de ontwikkeling en interesses van de peuters.

De peuters krijgen tijdens de activiteiten meer verdieping. Het gaat net een stapje verder met de uitleg en opdrachten dan bij de baby’s en de dreumesen.

Door de leeftijdssamenstelling en de aangeboden activiteiten bij Peuterplus is het leuk en uitdagend voor peuters. Ze kunnen samen spelen, van elkaar leren, zich ontwikkelen, groeien en ervaringen opdoen. Dit alles in een veilige en vertrouwde omgeving. Voor sommige peuters is het een extra steuntje in de rug belangrijk voor hun ontwikkeling. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en stimuleren de peuters hierin.

Activiteiten

Elke dag zullen de kinderen vanaf 3 jaar, op meerdere momenten in groepjes activiteiten worden aangeboden. Tijdens de activiteiten worden de peuters op hun zelfstandigheid aangesproken. Tevens wordt er van de peuters meer concentratie gevraagd. De peuters gaan doelgerichte handelingen verrichten om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.                                                               De vaardigheden die de peuters hebben geleerd of opgepikt hebben tijdens activiteiten of leermomenten kunnen ze gerichter gebruiken. Ook leren ze zelf naar oplossingen te zoeken en deze ook in andere situaties toe te passen. Ieder kind mag zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier ontwikkelen. Tijdens de activiteiten stimuleren onze pedagogisch medewerkers de peuters door ze op een positieve manier te benaderen.

Voorbeelden

De Pengreep, hoe houdt je een potlood vast?; Knippen,hoe houdt je een schaar vast?; Wat zijn de letters van het alfabet? Wat zijn de dagen van de week?;Welke jaargetijden zijn er?

En zo zijn er nog meer interessante en leuke voorbeelden die we de kinderen op spelenderwijze aanleren.

Maar heel belangrijk is: we zorgen ervoor dat de peuters lol hebben!

 

Voor meer foto’s zie hier.