Peuterplus

Programma voor 3 tot 4 jaar

Wat is Peuterplus?

In september 2016 heeft Jillz Kinderdagverblijf een nieuw Peuterplus-programma opgericht, speciaal voor peuters!

Het nieuwe programma ‘Peuterplus’ is speciaal ontwikkeld voor kinderen van (bijna) 3 tot 4 jaar. Peuterplus biedt activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling en interesses van de peuters. Tijdens de activiteiten krijgen de peuters meer verdieping en gaan we net een stapje verder met uitleg en opdrachten dan bij de baby’s en de dreumesen.

 

Meer plezier, meer uitdaging

De aangeboden activiteiten bij Peuterplus zijn afgestemd op de leeftijdsfase van de peuters en zorgen voor meer plezier en uitdaging. Ze zullen samen spelen, van elkaar leren, zich ontwikkelen, groeien en ervaringen opdoen. Dit alles in een veilige en vertrouwde omgeving. Voor sommige peuters biedt het programma net dat extra steuntje in de rug. Onze pedagogisch medewerkers begeleiden en stimuleren de peuters hier uiteraard in.

In de praktijk

Leuk leren!

Elke dag worden er meerdere leuke, nieuwe activiteiten aangeboden aan de kinderen vanaf 3 jaar. Deze worden in groepjes uitgevoerd. Op deze manier blijft het kinderdagverblijf ook voor de grotere peuters een uitdagende plek waar ze elke dag weer nieuwe dingen onder begeleiding van enthousiaste en deskundige pedagogisch medewerkers.

De Peuterplus activiteiten zullen vaak in de middag plaats vinden tijdens een kringmoment op de groep. Elke keer wordt er een ander thema aangesneden. Tijdens de kring worden verschillende onderwerpen en voorwerpen besproken die passen bij het thema. Door de onderwerpen in een kring aan te snijden wordt er op een speelse en leuke manier meer aandacht en concentratie gevraagd van de kinderen.

Ook zullen er door de dag heen Peuterplus activiteiten aangeboden worden. Zo oefenen we elke ochtend het liedje over de dagen van de week en kijken we samen welke datum het is. Daarnaast gaan we met een aantal kinderen tellen. En helpen anderen met afruimen of koken. Ook tijdens het knutselen dagen we de peuters verder uit door te oefenen met knippen, prikken en de pengreep.

Ontwikkeling

Nieuwe vaardigheden

Tijdens de activiteiten worden de peuters op hun zelfstandigheid aangesproken. Ook wordt er van de peuters meer concentratie gevraagd. De peuters verrichten doelgerichte handelingen om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen.

De kinderen ervaren hoe ze deze vaardigheden en leermomenten in de toekomst gericht kunnen toepassen. Daarnaast leren ze zelf naar oplossingen te zoeken en deze ook in andere situaties toe te passen. Ieder kind mag zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier ontwikkelen. Tijdens de activiteiten stimuleren onze pedagogisch medewerkers de peuters door ze op een positieve manier te benaderen.

En niet onbelangrijk:
We zorgen er natuurlijk voor dat de peuters veel lol hebben!

Blog

Ons laatste nieuws!

In onze blog vertellen we u graag wat er gaande is op onze 2 kinderdagverblijven in Amstelveen. Zo leest u welke leuke activiteiten we hebben ondernomen met de kinderen; wat voor nieuwe programma's we aan onze opvang hebben toegevoegd; en welke ontwikkelingen er zijn bij Jillz Kinderdagverblijf.

Locaties

LINDENLAAN

Lindenlaan 388
1185 NM Amstelveen
020 822 18 83

BENDERSLAAN

Benderslaan 2
1185 EK Amstelveen
06 39 768 529

KvK: 78448891

Stel uw vraag!

Wij horen graag van u! In dit contactformulier kunt u eenvoudig uw vragen en/of opmerkingen stellen. Uw kindje inschrijven kan via het aanmeldingsformulier.