Peuterplus

Regelmatig voeren we met de grotere kinderen peuterplus activiteiten uit. De kinderen leren dan iets wat ze nog niet kunnen of moeilijk vinden. Zo leren we de kinderen meer uit te dagen en verschillende motoriek te bevorderen. Zoals vandaag de fijne motoriek door te knippen en plakken.

Knippen en plakken

Vandaag zijn de grote kinderen als peuterplus activiteit gaan knippen en plakken. Dat is altijd erg spannend en leuk. Want pas op niet in je vinger knippen alleen in het papier. Of niet je vingers tegen elkaar aanplakken maar lijm op het papier. De kinderen vermaken zich prima en hebben veel plezier met elkaar.

Fijne motoriek

Met knippen en plakken leren we de kinderen hun fijne motoriek steeds meer en beter te ontwikkelen. De kinderen mochten zelf de kleur en weten wat ze gingen knippen. Als ze gewoon wat knipjes in het papier wilde geven was dat ook prima.

Peuterplusprogramma

Peuterplusprogramma is een extra uitdaging voor zowel peuters tussen de 3 en 4 jaar die naar het basisonderwijs toegroeien als peuters die sneller ontwikkelen en meer uitdaging nodig hebben. Een kind van bijna 4 jaar voelt zich al heel groot want ze mogen al bijna naar school! Bij Peuterplus neemt een van de pedagogische medewerkers de kinderen mee. Tijdens de peuterplus doen de bijna 4-jarigen activiteiten die extra uitdagend, spannend en leerzaam zijn.

Voor meer foto’s zie hier.

 

Comments are closed.