Ook op de Benderslaan kwamen de Pietjes langs voor een Pietendans.

Er zijn weer een aantal Pietjes lang gekomen om de kinderen te verrassen met pepernoten en gezellig een dansje te maken. Peuterdansje samen met de Pietjes.

Peuterdans

De kinderen vonden het eerst een beetje spannend maar nadat de pepernoten waren uitgedeeld vonden de kinderen het best  wel leuk om met de Pietjes te dansen. Op verschillende liedjes gingen we helemaal los.De pietendans ging erg goed, de kinderen gingen van links, naar rechts, van beneden weer naar boven en rondjes draaien. Wat een leuke maar soms moeilijke Pietendans is dat.

Sinterklaas

Sinterklaas en zijn Pietjes zijn weer in het land aangekomen. Met smart wachten de kinderen op de Sint en Piet. Maar ondertussen zijn we leuke dingen met de kinderen aan het doen. Bijvoorbeeld liedjes aan het zingen.

Sinterklaas (ook Sint-NicolaasSint of de Goedheiligman) is de hoofdpersoon van het sinterklaasfeest dat op 5 december in Nederland (en in enkele voormalige Nederlandse koloniën), en op 6 december in België wordt gevierd. Sinterklaas is gebaseerd op de bisschop Nicolaas van Myra, die in de derde eeuw na Christus in Klein-Azië leefde. Het personage van Sinterklaas is een statige oude man met witte baard en haren, rode mijter en mantel. Hij rijdt op een schimmel (Paard van Sinterklaas), en heeft een of meer helpers,Pieten.

Liedjes zingen

Hij komt, hij komt,
de lieve, goede Sint.
Mijn beste vrind, jouw beste vrind,
de vrind van ieder kind!

Mijn hartje klopt,
mijn hartje klopt zo blij.
Wat brengt hij mij, wat brengt hij jou,
wat brengt hij jou en mij?
Wie zoet was, koek!
Wie stout was, krijgt de roe!

Hij komt, hij komt,
de lieve, goede Sint.
Mijn beste vrind, jouw beste vrind,
de vrind van ieder kind!

Schoen maken

Maar na de liedjes zingen gaan we ook weer iets rustigst aan tafel doen. Dan gaan we knutselen of verhalen luisteren over de Sinterklaas en zijn Pieten. Dit keer gingen de kinderen een schoen voor de Sint maken. die kunnen ze dan neerzetten en hopelijk komt er iets lekkers in.

Intocht Sinterklaas in Amstelveen

Afgelopen zaterdag, 16 november is Sinterklaas en zijn Pieten aangekomen in Amstelveen. Ze hebben een hele lange toch door de buurt gemaakt om uiteindelijk op het Stadshart uit te komen. Daar konden de kinderen de Sint een handje geven. Onderweg werden er pepernoten uitgedeeld.

Voor meer foto’s zie hier.