Plantjes potten doen we twee keer per jaar. In de lente vrolijke lente bloemen en in de winter heide bijvoorbeeld.

Ontdekkingstuin

In de kinderopvang gaat het thema gezondheid steeds meer leven. Natuurlijke (groene) kinderopvang, goede voeding en voldoende bewegen dragen bij aan de gezondheid van zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers. Dit hebben we onder andere gedaan door een biologisch tuintje met de kinderen aan te leggen. En van onze tuin een ontdekkingstuin te maken met veel uitdagingen. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

Heide

Heide of hei is een benaming voor vegetatie vooral bestaand uit dwergstruiken uit de heide- en kraaiheifamilie. Heide komt in een beperkt aantal landen voor. Behalve in Nederland en België ook in de kuststrook van West-Europa, Groot-Brittannië en Ierland. Het is een typische vegetatie die zich thuis voelt in streken waar een zeeklimaat heerst, met een hoge luchtvochtigheid en niet al te warme zomers en geen strenge winters.

Meehelpen

De kinderen vinden het altijd erg leuk om ons mee te helpen. Dat kan bij alles zijn. Plantjes potten we daarom ook twee keer per jaar zodat de kinderen allemaal aan de beurt komen.

Eerst een kuiltje graven  de plant het uit potje halen en weer in het kuiltje doen. Daarna geven we het plantje water. De kinderen zijn er ook heel voorzichtig mee zodat het niet stuk gaat.

Voor meer foto’s zie hier.