We hebben samen met de kinderen plantjes gepot. Een tuintje voor kinderen? Hartstikke leuk en leerzaam, maar ook super belangrijk!

Een tuintje voor kinderen?

Hartstikke leuk en leerzaam, maar ook super belangrijk!

Als er dan ook nog groentes en bloemen en plantjes in staan die snel groeien, lekker zijn, er leuk uitzien en óók nog eens altijd lukken, zijn kinderen voor altijd verkocht.

Weet je waarom een moestuin en kinderen zo goed bij elkaar passen? Dat komt omdat ze daarmee zelf aan de gang kunnen, zelf hun eigen groentes verbouwen.

Zelf doen

En als een kind dat helemaal zelf kan doen, dan gebeurt er van alles waar je vooraf helemaal niet bij stil staat.

Het wordt enthousiast, gaat beter eten, gaat weer meer buiten spelen, krijgt meer zelfvertrouwen, voelt zich beter en gelukkiger, kan zich beter concentreren, krijgt oog voor de natuur, wordt milieubewuster, enz. enz.

En al die dingen gebeuren zomaar vanzelf, daar hoef je niets voor te doen!

Dat verzin ik niet zelf hoor, daar zijn uitgebreide onderzoeken naar gedaan.

Samen met kinderen tuinieren

Begin jij thuis met een moestuintje, dan zullen je kinderen al snel mee willen doen. Want hoe leuk is het voor een kind om iets samen met zijn (groot-) ouders te doen?

Voor jou is het minstens zo leuk om je kind zo bezig te zien.

Met water geven, een radijsje uit de grond trekken, een tomaatje of een aardbeitje in de mond te stoppen.

Ze verbazen zich over de plantjes die opkomen, genieten van de beestjes die erop af komen. De vlindertjes, de bijtjes en de wormpjes, zelfs de slakjes en de rupsjes zijn leuk!

( Oké, oké… tot het moment dat die alle plantjes kaalvreten. Dan zijn ze opeens een stuk minder populair! )

Vaste plantjes

Omdat door de zon de meeste vaste plantjes dood zijn gegaan, heb ik nieuwe gekocht en samen met de kinderen gepot. Erg leuk vinden ze dat als ze mee mogen helpen.

Voor meer foto’s zie hier.