Op het kinderdagverblijf hebben we verschillende pompoenen neergezet. Je hebt zoveel pompoenen dat het leuk is voor de kinderen om zo naast elkaar te zien.

Het is nu ook echt de tijd voor. Met pompoenen kan je verschillende dingen doen, bijvoorbeeld voor Helloween een pompoen uitsnijden en een lichtje erin doen. Maar ook pompoensoep maken.

Wat is een pompoen

De pompoen is een oranje vrucht. De pompoen is zowel familie van de komkommer (dit is te zien aan de kleine zaadjes in de pompoen) als familie van de meloen (dit is te zien aan de harde buitenkant van de pompoen). Pompoenen kunnen enorm groot worden. Er zijn veel verschillende soorten. De meest bekende pompoen is de oranje bolronde versie, die gebruikt wordt met het feest Halloween. Bij dit feest worden pompoenen uitgesneden en volledig uitgehold. Er wordt daarna een gezicht in de pompoen gesneden. Vervolgens wordt er een kaars of een lichtje in de pompoen gestopt. Zo zie je in het donker een kwaadaardig gezicht in een oranje omhulsel. De pompoen kan ook gegeten worden. Van nature heeft de pompoen een lichtzoete smaak. Je kan ontzettend veel met deze vrucht. Je kan bijvoorbeeld soep maken van de pompoen, maar je kan er ook taart van maken. Vooral in de Verenigde Staten is dit populair.De pompoen is een oranje vrucht.

Pompoensoep

Het is tijd voor pompoensoep, de kinderen vinden het heerlijk. Een paar keer per maand maken we de soep en de kinderen smullen ervan.

De soep maken is heel simpel, wat alleen heel veel tijd kost is het snijden van de pompoen. Je moet de pompoen eerst schillen en dat kost best een beetje kracht en inspanning. Maar als je alle ingredienten gesneden hebt, plaats je alles in een grote pan met water en laat je het een half uurtje gaar koken. Daarna nog wat lekkere kruiden toevoegen en nog even door laten koken.

Alles mixen met een staafmixer en de soep is klaar. hmmm lekker smullen maar.

Voor meer foto’s zie hier.