Omdat het weer slecht was, hebben de leidsters een leuke poppenkast voorstelling voor de kinderen gehouden. Dolle pret was het, want opeens werd er een mooi toneelstukje opgevoerd.

Wij hebben met elkaar poppenkast gespeeld. De kinderen hebben ook zelf de poppen in hun handen genomen en lekker zelf een verhaaltje bedacht.

De kinderen vonden het erg leuk, ze lagen de hele tijd in een deuk. Bijna allemaal hebben ze ook zelf achter de poppenkast gezeten.

Poppenkast op de Dam

De Poppenkast bestaat 125 jaar! Natuurlijk staat de Poppenkast weer élke zondag om 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur en 16:00 uur op haar vaste plek voor het Paleis.

Maar 19 augustus wordt het feest: een internationaal poppenkastfestival op de Dam van 12.00 tot 17.00 uur. In de avond voor de volwassenen nog een programma in het Torpedo theater.

Zondag 19 Augustus is er op de Dam een Internationaal Festival met poppenkasten uit verschillende Europese tradities; Pulcinella uit Italië en Punch and Judy uit Groot-Britannië. De spelers behoren tot de bekendste uit de poppenspelwereld: Bruno Leone en Robert Styles! Natuurlijk komen ook Jan Klaassen en Katrijn.

Straattheater

Verder vermaak van straattheater, schmink, muziek en poppen maken zullen de poppenkast afwisselen. Er staat een vier meter hoge pop van Pulcinella (de Italiaanse broer van Jan Klaassen) van Theaterpoppen. Heel bijzonder is Electric Circus die een analoog mechanische poppenkastje hebben in een enorm hoofd dat je op kan zetten. Alsof je zelf een gigantisch hoofd hebt, zit je te ondertussen te kijken naar een privé-voorstelling.
’s Avonds is er in het Torpedo-theater een

programma met muziek en verschillende sprekers over de geschiedenis en betekenis van de volkspoppenkast in Amsterdam.

Kinderen kunnen zelf poppenkast-poppen maken in een grappige en leerzame workshop waarbij ze ook van alles leren over Jan Klaassen en Katrijn. Tijdens het festival mogen ze hun poppen presenteren in een muzikale optocht. De workshops zijn o.a. in Boekhandel Scheltema op woensdag 8 augustus 15.00 uur.

Brede school

Doordat Jillz Kinderdagverblijf ook samenwerkt met BSO Kindzijn en samen met het Palet vormen we met elkaar een bredeschool in het Keizer Karelpark.

Een bredeschool is een schoolcomplex, die meer dan alleen onderwijs verzorgt. De school kiest voor een bredere maatschappelijke functie. Dat doet ze samen met andere partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Zo kunnen ze de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en verrijken.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.