Ons vriendje op het kinderdagverblijf is Raai de Kraai. Voor fijne en verdrietige momenten kan je hem lekker bij je houden. Maar hij doet ook mee bij activiteiten of zit gezellig bij het eten. Raai gaat vanaf nu logeren!

Bij verschillende activiteiten zit Raai er gezellig bij, bijvoorbeeld bij een spelletje maar ook bij het eten, dan krijgt hij zijn eigen bordje. En als het winter is dan krijgt hij lekker een sjaal om of een kerstmuts op. Zo hoort hij lekker bij de groep.

VVE-PROGRAMMA

Kinderen ontdekken de wereld spelenderwijs. Met de uitdagende activiteiten van het voor- en vroegschoolse Educatie (VVE) programma Peuterplein is dit een feest. Peuterplein is ontwikkeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. De activiteiten zijn gericht op het verstandelijk ontwikkelingsniveau van kinderen en ter voorbereiding op de basisschool.

Thema’s Peuterplein

Peuterplein is opgebouwd rondom een aantal projecten met thema’s zoals lente, familie en feest. In de projectboeken worden allerlei activiteiten op alle ontwikkelingsgebieden voorgesteld. In de boeken staan bijvoorbeeld leuke ideeën, spelletjes, liedjes en suggesties voor de inrichting van hoeken in het kinderdagverblijf. De lessen wisselen regelmatig van dag, zodat zoveel mogelijk kinderen aan deze activiteit mee kunnen doen.

De 8 thema’s zijn verdeeld over het gehele jaar. Daarbij is rekening gehouden met pauzes tussen de thema’s. De leidsters krijgen een cursus en worden goed begeleid met cursusmaterialen. Bij elke thema zit een informatiebrief voor de ouders. Peuterplein kan in heterogene groepen worden gebruikt met kinderen van verschillende leeftijden en verschillende taalniveaus. Peuterplein is ontwikkeld op basis van VVE richtlijnen.

Logeren bij een vriendje

We vonden het met zijn allen zo zielig dat in de avonden en in de weekenden Raai zo alleen was. Daarom hebben we gezamenlijk met alle kinderen en leidsters besloten dat Raai  gezellig elke week met een kindje mee naar huis mag.

Wat zit er in de koffer?

In zijn koffer zitten allemaal spulletjes en spelletjes waar de kinderen samen met Raai de Kraai en met papa, mama of iemand anders leuk mee kunnen spelen. Bijvoorbeeld domino, memory, een balletje en nog meer leuke spelletjes.

Ook zit er een toilettas in met onder andere een tandenborstel, douchegel zodat jullie samen onder de douche of in bad kunnen. En voor het slapen gaan zit er nog een leuke leesboek in om voor te lezen.

Herinneringen

Als afsluiter hebben we een dagboek erin gedaan zodat alle kinderen en leidsters de leuke verhalen terug kunnen lezen die jullie samen met Raai hebben meegemaakt. Wij zijn benieuwd met wat voor spannende verhalen de kinderen en Raai de Kraai op het kinderdagverblijf komen. Veel plezier met logeren!

Voor meer foto’s zie hier en nog meer van Raai.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.