We konden eergisteren lekker buiten spelen en rauwkost eten. Aan het einde van de dag krijgen de kinderen rauwkost van tomaat, komkommer, augurk, olijven en dat vinden ze heerlijk.

Drie keer in de week maken we voor de kinderen een gezonde warme maaltijd. We vinden het erg belangrijk dat de kinderen goed en gezond eten. Daarom maken we drie keer in de week een gezonde warme maaltijd voor de kinderen. We bereiden bijna alles in de steamer. Hierdoor blijven we vitamine en mineralen intact en is het voedsel gezonder. We eten heel gevarierd. Bijvoorbeeld zoete aardappel.

Zoete aardappel

Dit keer hebben we een gezonde maaltijd gemaakt met zoete aardappelen, sperziebonen en vegetarische gehaktballetjes. Dat vinden de kinderen om te smullen en het is nog heel gezond ook.

Vegetarisch

Zoveel mogelijk eten we vegetarisch. Zo kunnen alle kinderen hiervan eten. We hebben vegetarisch gehakt, burgers en balletjes maar ook smeerworst vinden de kinderen erg lekker. Ouders vragen regelmatig waar we de vegetarische smeerworst kopen. Maar soms eten we ook kip of vis.

Diverse gerechten

We bereiden de diverse gerechten zelf in onze keuken, wel volgens protocol zodat alles volgens de regels gaat.

Elke maand maken we een warme maaltijden schema zodat ouders weten wanneer ze warm hebben gegeten en wat we hebben gegeten. Dat vinden de ouders erg prettig. De dagen verschillen per week zodat elk kind warm eten krijgt. En dagelijks rond half 5 serveren we de kinderen diverse rauwkost, zoals tomaat, komkommer, olijven, augurk en paprika. De kinderen smullen hiervan.

Voor meer foto’s zie hier.

Bij Jillz staat gezonde voeding hoog in het vaandel. Diversiteit en verse ingrediënten vinden wij erg belangrijk.

Een eitje op volkoren brood, verse groente maar ook couscous met groente, verschillende soorten soep of een heerlijke volkorenpasta met verse zalm.

Het gaat er allemaal in als koek.

Voedingsbeleid

Jillz Kinderdagverblijf’ wil bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van het kind en stimuleert een gezond en gevarieerd eetpatroon. Daarom hanteren wij op onze kinderopvang een voedingsbeleid opgesteld in samenwerking met het Voedingscentrum, diëtist en natuurvoedingskundige.

Eten en drinken biedt kinderen de gelegenheid nieuwe ervaringen op te doen, eigen smaken en behoefte te ontdekken en zorgt voor sociale momenten.

In ons voedingsbeleid hebben we aandacht voor: gezond eten, gevarieerd eten, voorkomen van overgewicht, zoveel mogelijk pure en regelmatig biologische producten.

Dat betekent onder andere dat wij:

  • vooral basisproducten uit de Schijf van Vijf aanbieden.
  • de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken, en zorgen dat ze voldoende vezels binnenkrijgen.
  • feestjes gezond vieren.  Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. We stemmen ook het geven van de eerste hapjes

Menu

Elke dag bieden wij de kinderen een gezonde voeding, gezonde maaltijd aan. Drie keer per week daarvan eten wij warm. De maaltijden bereiden we in onze steamer, waardoor alle vitaminen en mineralen intact blijven. We gebruiken verse ingrediënten en eten kip of vegetarisch vlees, zodat alle kinderen mee kunnen eten.

Op de gang hangt elke maand een menu zodat de ouders zien wanneer en wat we in de week eten.

Een aantal gerechten zijn.

Gerechten

Volkoren pasta met verse zalm.

Couscous met groente

Broccoli, groente, tomaten, pompoen soep

Rijst met kip en verse groente

Verschillende rauwkost (tomaat, komkommer, paprika, olijven, augurk)

Voor meer foto’s zie hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz Kinderdagverblijf is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina