Schminken voor carnaval blijft toch altijd leuk. De kinderen die het leuk vonden mochten zich laten schminken bijvoorbeeld als een tijger.

Tijger

De tijger was bij veel meisjes favoriet. Geen prinsesjes maar tijgers wilden de kleine dammetjes. Bij de jongens was het weer anders zij wilden Spiderman zijn. Dus er liepen ook veel spidermans rond. Zowel in pak als het gezicht was net echt.

Dansen

Omdat het best waaierig was en koud hebben we binnen lekker gedanst. Verschillende leuke kindermuziek hebben we opzet en de voetjes gingen van de vloer.

Parcourtje

Helaas was het in de middag ook geen lekker weer. Het begon te regenen. We hebben daarom voor de kinderen een parcourtje uitgelegd. Eert onder een tafel daarna een koprol op de mat maken en daarna over een stoel klimmen. De kinderen vonden het erg leuk om met hun grove motoriek bezig te zijn. Vooral de koprol was favoriet. En sommige konden dat al heel goed.

Carnaval

Carnaval is een uitbundig, drie dagen durend volksfeest van 3 t/m 5 maart 2019. In Nederland oorspronkelijk alleen voorkomend in het zuiden, maar tegenwoordig ook gevierd in andere delen van het land. Tijdens de carnavalsdagen zijn er feesten waarop gehost en polonaise wordt gedanst en er zijn optochten. De voorbereiding van carnaval begint op elf november, door carnavalsvierders de elfde van de elfde genoemd. Op deze ‘gekkendag’ kiest de ‘Raad van Elf’ de Prins Carnaval van dat jaar.

Voor meer foto’s zie hier.