We hebben een schooltuintje aangebracht voor de kinderen. We hadden al wat bakken hangen, maar nu kunnen we nog meer groente, kruiden en leuke plantjes planten en zien groeien.
Samen met de kinderen gaan we eerst zaadjes en bollen planten. Het is namelijk een goed tijd van het jaar om ook bollen te planten. Dagelijks gaan we met de kinderen kijken of we al iets zien groeien en geven de planten mocht het nodig zijn water. Als de zaadjes uitkomen en groot genoeg zijn worden ze gepot in de grote hangbakken of blijven ze in ons grote staande schooltuintje tafel.
Alle kinderen kunnen hier nu omheen staan. Lekker met aarde spelen, kijken hoe iets groeit en bloeit, zorgen voor de plantjes en weten hoe en waar het groeit is een heel mooi en speels leerproces voor de kinderen. We hebben daarom ons een eigen biologisch tuintje gecreëerd.
Biologisch
Bij voeding voor de kinderen ligt de nadruk op gezond, we letten op gebruik van minder zout en suiker en eten lekkere maar gezonde snacks. We proberen daarom veel producten uit ons biologisch tuintje te gebruiken in de gerechten en maaltijden van de kinderen. De kinderen zien dan hoe iets groeit en proeven dat de smaak veel lekkerder is. Zo worden ze bij het begin tot he t eind bij het proces betrokken.
Dag van de Groene Kinderopvang
De Dag van de Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door het Vakblad Kinderopvang en Stichting Groen Cement.
Samen met vele andere partijen, samen met jullie willen wij inspirerende groene ontwikkelingen binnen de kinderopvang in de schijnwerpers zetten. We willen kinderopvangorganisaties uitdagen om natuur en natuurbeleving actief een blijvende plek te geven.
De Dag van de Groene Kinderopvang is van én voor iedereen met een hart voor natuur en kinderen. Meer dan 150 locaties in de kinderopvang hebben vorig jaar meegedaan aan deze dag.
Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn van alle kinderen.
Voor meer foto’s zie hier.