Vorige week vrijdag was Sinterklaas en zijn Pieten bij Jillz Kinderdagverblijf op bezoek. Om zijn sinterklaasfeest te vieren.

Sinterklaasfeest

Elk jaar komt de Sinterklaas en zijn Pieten bij Jillz Kinderdagverblijf zijn verjaardag vieren samen met de kinderen. Alle kinderen ook die die dag niet aanwezig zijn en ouders waren welkom.

Het is altijd een goed en druk bezocht feestje. De kinderen maken zich altijd weer druk of Sint en Piet en zijn kadootjes wel op tijd aankomen.

Gelukkig was dit wel weer het geval. De kinderen waren al de hele dag door het dolle heen. Het blijft toch altijd een hele gezellige tijd.

De kinderen hadden al mooie Pieten mutsen gemaakt zodat de Sint alle namen van de kinderen meteen herkende. En dat is maar goed ook, want de Sint is de jongste niet meer.

Er werden ook heel veel liedjes gezongen, en het populairste liedje blijft “Piet ging uit fietsen”

Liedje “Piet ging uit fietsen”:

Piet ging uit fietsen,
toen knapte zijn band.
Toen moest hij gaan lopen,
met de fiets aan zijn hand.
Hij kwam in ’n dorpje,
en zei tegen de smid:
‘k Geloof dat er in mijn achterband
een pepernootje zit.

De smid moest toen lachen
en plakte zijn band.
Toen kon Piet weer fietsen
door heel Nederland.
Och jongens en meisjes
let nu toch eens op!
Misschien zie je Piet wel fietsen
met Sint achterop.

Kadootjes

De Sint had heel veel tassen met kadootjes mee, hij kon ze haast niet tillen. Gelukkig had hij een paar lieve Pietjes mee die hem mee hielp met de kadootjes. Maar de Pieten hadden niet alleen kadootjes mee, ze hadden ook 2 volle tassen met pepernoten mee. En die werden regelmatig uitgedeeld aan de kinderen maar ook aan de ouders. Die hadden er ook wel zin in.

Dag Kinderen, dag Sint, dag Piet tot volgend jaar.

Voor meer foto’s zie hier.