Samen met de kinderen hebben we slakken bekijken.

Wat is dat nou, riepen de kinderen op het pleintje. Er liep een heel glibberig beestje over het terrein. Doordat we steeds meer een natuur tuin hebben gecreëerd hebben we ook veel verschillende dieren op bezoek.

Natuur

In de natuur komen veel verschillende dieren voor, in een tuin zijn dat andere dieren. Vandaag kwam er een slak langs. We hadden net ons nieuwe voelbord opgehangen en daar hingen slakkenhuisje op om te voelen hoe deze aanvoelt. We hebben onze tuin groenere en uitdagende gemaakt waardoor er ook veel en verschillende dieren op bezoek komen.

Slakkenhuisjes

Dat was wel gek, daar liep een slak en daar hing een slakkenhuisje. Maar toen er uitgelegd werd dat dit oude huisjes waren van de slak en dat de slak er niet meer in woonde, was het goed. De kinderen voelde meteen even op het voelbord hoe het slakkenhuisje aanvoelt.

Slakken

De kinderen gingen er helemaal voor liggen, wat gaat hij doen en hoe loopt hij en wat voor raar spulletje laat hij liggen? allemaal vragen vroegen de kinderen over slakken.

Wat je ziet liggen dat is slijm, de slak laat slijm achter zo laat hij een spoor van slijm achter.

Soms wilde een kindje de slak pijn doen, maar gelukkig zeiden de andere kinderen dan al, nee niet doen, dat is niet lief van je en dan doe je de slak pijn.

Voor meer foto’s zie hier.