Voor het thema herfst hebben we met de kinderen o.a. een slakje gemaakt. Ook de allerkleinste leren we te voelen met verf.

Thema herfst

De herfst 2022 is begonnen! De kinderen zijn al druk bezig met het thema herfst.

De herfst doet weer zijn intrede. De kinderen doen dat weer allemaal verschillende dingen die met de natuur te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld een slakje maken met de kinderen.

Het is herfst en er wordt al veel met het thema en de kinderen gedaan. Deze jaargetijde is altijd leuk om te knutselen. De kinderen hebben al heel veel gedaan. Ze hebben bladeren gemaakt, slakken, egeltjes van klei. Kortom de kinderen zijn al druk bezig met verschillende activiteiten en materialen te werken.

Jaargetijde

Deze Jaargetijde is altijd leuk om op onderzoek te gaan. De bladeren verliezen hun blaadjes met prachtige kleuren, de nootjes vallen op de grond, andere dieren komen te voorschijn kortom het is een heerlijke tijd.

Slakken

In de herfst zie je altijd heel veel slakken te voorschijn komen. Ook heel veel verschillende slakken, bijvoorbeeld naaktslakken maar ook slakken met een huisje. De kinderen hebben slakjes geknutseld. Erg leuk om te zien hoe je met verschillende vormen een leuke slak kan maken.

Herfst liedje

Eikeltje

Eikeltjes zijn eigenlijk meneertjes
Ze dragen een mooi mutsje
Met een kwastje bovenop
Als je heel goed kijkt
Dan zie je hun gezichtjes
En lukt het niet dan teken
Je er zelf maar één op

Op onderzoek

In deze tijd is het ook leuk om naar buiten te gaan op onderzoek. De bomen verliezen namelijk hun bladeren en de bladeren hebben de mooiste kleuren. je ziet bruin en rood maar ook paars en een mix van deze kleuren. Prachtig. Met de grote kinderen zijn we op onderzoek gegaan, buiten lopen en kijken en benoemen wat je ziet. De mooiste bladeren die ze gevonden hadden mochten ze meenemen. Daar konden we weer een leuk activiteit mee doen.

Voor een stukje uit ons beleid zie hier.

Bladeren activiteit

Met de bladeren die de kinderen gevonden hadden gaan we deze week eer een leuke activiteit mee doen. De bladeren laten we nu drogen.

Voor meer foto’s zie hier.

Het Palet

Voor meer info over het Palet zie hier www.hetpalet-zuid.nl

Foto’s van Jillz Kinderdagverblijf klik hier.

Kinderopvang Amstelveen

Jillz is al 11 jaar een betrouwbare kinderopvang in Amstelveen. Mocht u meer informatie willen ontvangen dan kunt u mailen naar info@jillzkinderdagverblijf.nl.

Aanmelden Jillz Kinderdagverblijf

Om u aan te melden klik hier op Aanmelden/registreren.

Facebook Jillz Kinderdagverblijf

Voor foto’s op Jillz Kinderdagverblijf Facebook pagina. Meer foto’s van onze nieuwjaarsgroet zie op Facebook en Instagram.

Instagram Jillz Kinderdagverblijf

Of volg ons op Instagram Jillz Kinderdagverblijf.