Lekker met sneeuw spelen.

Wat is dat nou, is dat echt sneeuw? leuk en gezellig kunnen we met sneeuw spelen. De kinderen vonden het heerlijk om lekker met dit weer naar buiten te gaan. Wat is eigenlijk sneeuw.

Sneeuw

Sneeuw is een vorm van neerslag die bestaat uit ijskristallen. In Nederland en Vlaanderen valt gemiddeld op ongeveer 30 dagen per jaar sneeuw, maar er gaan jaren voorbij zonder sneeuwval van betekenis.

Je kan van alles doen met sneeuw. Sneeuwpoppen maken, of sneeuwengeltjes. Dan wordt je wel een beetje koud, maar als je je goed inpakt moet dat wel goed komen.

Wat ook gezellig is, is om te sleeen. Heerlijk door mama of papa getrokken worden. Maar dat kan natuurlijk ook door oma of opa of je grote broer en zus.

Sneeuw komt in Nederland maar zo weining voor. Misschien 1 a 2 keer per jaar of soms helemaal niet. Dus mocht het sneeuwen dan is het fijn als je thuis bent en lekker naar buiten kan kijken of er lekker mee spelen.

Koek en sopie

Bijvoorbeeld een sneeuwballen gevecht houden en daarna heerlijk chocolade meld drinken met slagroom. Daar wordt je weer lekker warm van. Dat wordt ook wel koek en sopie genoemd.

Vroeger stonden die tentjes altijd bij het natuurijs. Dan kwam iedereen op zijn schaatsen naar buiten en ging een rondje op de plas maken.

Voor meer foto’s zie hier.