Afgelopen weken heeft Luca haar snuffelstage bij ons gelopen. Een paar keer per jaar krijgen wij aanvragen om stage bij ons te lopen. Bij Jillz Kinderdagverblijf hechten we veel waarde aan ons stagiaires. We vinden het belangrijk dat de studenten goed getraind en opgeleid worden om zo goed de praktijk in te kunnen gaan. Jillz Kinderdagverblijf is dan ook aangesloten bij SBB.

In de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) werken mbo en bedrijven samen.

Stage

Stages zijn de ideale manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Stage, de een krijgt al kriebels bij het woord, de ander kijkt er al maandenlang naar uit. Een super spannende ervaring waar jij jezelf echt moet bewijzen en waar je sowieso veel gaat leren. ‘Een goede stagiaire is het halve werk’ zeggen ze ook wel!

Snuffelstage, kortdurende stage waarin met verschillende aspecten van de praktijk oppervlakkig kennis wordt gemaakt en men iets van de sfeer kan op snuiven.

Kortdurende stages zijn vooral bedoeld om kennis te maken met de verschillende kanten van de werkpraktijk. Bedoeld om aan de werkpraktijk te ‘snuffelen’of wel in de praktijk te onderzoeken en ontdekken.

In de praktijk

In de praktijk leer je erg veel. Daarom is het zo belangrijk om stage te lopen. Je hebt verschillende stages.

Stages van 1 of 2 dagen, 2 weken stages maar ook stage van een jaar tot de gehele opleiding. Dit heeft leren in de praktijk.

Afgelopen twee weken heeft een stagiaire van een school uit Uithoorn bij ons haar snuffelstage gelopen. We vertellen haar eerst iets over Jillz Kinderdagverblijf en laten haar kennismaken met al haar collega’s en kinderen. De stagiair wordt goed begeleid en nooit alleen met de kinderen gelaten. Ze staat als extra op de groep en is alleen maar een meerwaarde voor ons team om zo leuk met de kinderen bezig te zijn of ons te helpen met huishoudelijke taken.

We leren de studenten ook de werkethos bij en per leerling kijken we wat we haar kunnen aanbieden.

Aan het eind van de stage, krijgt de stagiair een leuk kadootje mee van de kinderen en van Jillz Kinderdagverblijf.

Dank je wel voor alles.

Voor meer foto’s zie hier.